Wpis z mikrobloga

#iglaki #ogrod #ogrodnictwo #kwiaty #rosliny Hej, czy można uratować tego iglaka? Ma jakby pleśń pomiędzy igłami, taka wata pleśniowa - widać na zdjęciu, cześć igieł jest brązowa. Już cześć odciąłem, spryskiwałem raz preparatem na fytoftyroze.. przesadzenie coś da? czy nie da sie juz uratować? ps. o ile dobrze pamietam to jest Świerk biały Conica
ZawzietyRobaczek - #iglaki #ogrod #ogrodnictwo #kwiaty #rosliny Hej, czy można uratow...

źródło: 20240412-133540

Pobierz
  • 5
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Niewiemja: dzieki sam na to wpadłem, chwile potem jak sobie przypomniałem jak sie ten swierk nazywał.. na szczescie to nei pleśń tylko przedzaczek - taki mały gnojek co robi pajeczyne - ale zamowilem juz trutke na gnoja, ale i tam calosc przesadze..
  • Odpowiedz
@ZawzietyRobaczek: Chyba przędziorek. To jest największe k------o jakie można mieć. Grzyb to przy tym pikuś ( ͡° ͜ʖ ͡°) Nie ma środka uniwersalnego na przędziorki, jedne są na jaja, inne na larwy a jeszcze inne na formy dorosłe. Opryski Sanium, chociaż nie wiem czy jest jeszcze dostępne najlepiej co tydzień cztery razy + mospilan i może będzie żyć. Jak Tyś to doprowadził do takiego stanu
  • Odpowiedz