Aktywne Wpisy
kutang__pan +62
Sark +6
Kto Waszym zdaniem naprawde zrobi porzadek z legalna i nielegalna imigracja?
- Pis 6.3% (56)
- Ko 28.5% (254)
- Kofederacja 41.9% (374)
- Trzecia Droga 7.8% (70)
- Lewica 15.5% (138)
Skopiuj link
Skopiuj linkWykop.pl
#krakow #wybory
https://tvn24.pl/krakow/krakow-wybory-samorzadowe-2024-lukasz-gibala-jego-firma-ma-234-miliony-zlotych-dlugu-st7762382
@wrth: zapomniałeś dodać że to kasa od jego ojca
@wrth: ma dobrze prosperującą firmę produkującą filament i wziął pożyczkę na nową halę produkcyjną. To nie jest żadna sensacja ¯\(ツ)/¯
Pożyczki na dom i tym podobne zabiegi to pewnie nic innego jak optymalizację finansowe.
Równie dobrze mógłby dostać tą kasę w darowiźnie i nie byłoby po niej śladu w sprawozdaniach.
A skąd wg. Ciebie miała?
Niewiele jest firm, które rozwijają się inwestując własny kapitał. Przeważnie inwestują kapitał zewnętrzny, który potem spłacają.
Przynajmniej gość ma pojęcie o prowadzeniu i rozwijaniu przedsiębiorstw w przeciwieństwie do polityków,
Co do SCT - prędzej czy później i tak do tego dojdzie, nie ważne czy będzie rządził Miszalski czy Gibała czy może w ogóle to nie będzie temat na tę kadencję.
W jednym z wywiadów słyszałem, że jego pomysł na SCT jest taki, że strefa miałaby dotyczyć przyjezdnych, a mieszkańcy mogliby cały czas jeździć swoimi samochodami do czasu ich najbliższej sprzedaży/kupna nowego.
Co więcej, cała afera z SCT jest wg. mnie mozno rozdmuchana i jeśli ktoś by mnie zapytał czy jestem za tym, aby od 2026 nie wpuszczać do centrum samochodów, które mają 20 lat (z wyjątkiem tam jakiś zabytkowych albo specjalnego przeznaczenia) to tak, wg. mnie to
Nawet gdyby prywatna firma przygotowała 20 stronicowy raport z odpowiedziami na wysrywy jakiegoś dziennikarza czy cholera wie kogo, to zaraz by się d------i do kolejnych rzeczy dla samego dojebywania się. Już nie mówiąc o tym, ze wtedy zaczeli by grać w tę grę i daliby się wciągnąć w polemikę z jakimś trollem.