Wpis z mikrobloga

@Paulina1paulii8: Olgierdano złożył wniosek do prokuratury....przypomnę, że taki sam wniosek składał RPO i prokurator to olał mówiac, że to "pokrzywdzony" musi czuć się pokrzywdzony. Także żeby nie było przypadkiem podobnie. Chociaż jakiś DPS albo ZOL jest możliwy w sumie
Ivan_Sekal - @Paulina1paulii8: Olgierdano złożył wniosek do prokuratury....przypomnę,...
@Paulina1paulii8: no tak. Ale myślę, że jeszcze będzie ubezwłasnowolnienie go przynajmniej częściowe przez MOPR i umieszczenie w jakimś właśnie DPS. Ale to może potrwać i rok albo dłużej. A szczególnie umieszczenie w jakims państwowym ośrodku bo one są zapełnione.
@Ivan_Sekal: Ja myślę, że to się skończy nie długo, to co wyciekło wystarczy żeby go zamknąć w DPS albo w psychiatryku, on wygląda jak wrak i przecież ostatnio sami wrzucili wpis że chcą go zamknąć w szpitalu sądownie, wiedzą że to już koniec.
@Paulina1paulii8: no właśnie nie do końca. Nie tak łatwo bez kogoś zgody umieścić go w DPS. Musi być ubezwłasnowolniony albo częściowo ubezwłasnowolniony a to też nie jest łatwa sprawa. UE bardzo na to krzywo patrzy bo to zabieranie wolności i zazwyczaj ubezwłasnowolniaja jedynie ludzi z jakimś alzheimerem którzy nie ogarniają jak się nazywają. Pożyjemy, zobaczymy ale może być tak, że MOPR mu ogarnie jakąś opiekę (domowa) kilka razy w tygodniu. Psychiatryki