Aktywne Wpisy
bolsonn +598
Czaicie? Przyleciała do Polski żeby chodzić po górach z jakimś kolejnym Chadem xddd #lewandowska #lewandowski #p0lka
JuliuszCheedar +25
Ostatnio wrzuciłem pod #krakow wpis, że niektórych #!$%@?ło, ale nie mogłem znaleźć mojego rachunku. Znalazłem w opiniach kogoś rachunek - jest i 15% doliczone za serwis. Co wy na to? :)
( ͡° ͜ʖ ͡°)
jedyne co trzeba oddać Petru to, że gdyby on meblował Polskę to 800+ i dopłaty do kredytów by wyleciały przez okno więc nawet ci fliperzy by przeszkadzali
Rehabilitacje rentierstwa zawdzięczamy Thatcher i Reaganowi, oby się smażyli w piekle
usunięcie 800+ to wzrost bezrobocia, spowolnienie gospodarcze, wzrost ubóstwa wśród dzieci oraz rozwarstwienia społecznego rzeczywiście super
żebyś się nie zdziwił xD
tak było i tylko dlatego, że nie przewidział tego, że Ci kupcy zajmą miejsce landlordów to już wtedy nie był socjalistą, gdyby dożył czasów Marksa to pewnie w większości rzeczy by się z nim zgodził.
Fajnie, że zignorowałeś 80mld, które zostałoby w budżecie i rozbujałoby gospodarkę od innej strony.
wiem, że próbujesz sprowadzić argumentacje do absurdu co jest samo w sobie słabym sposobem argumentacji ale 1000+ to akurat spoko pomysł, spokojnie można by wprowadzić i nas na to stać.
większość z tych 80mld poszło na konsumpcje więc powróciło do budżetu w postaci
Cieszę się, że przyznałeś, że "nas stać", bo to oznacza, że zaakceptowałeś to jako koszt, a nie inwestycję, która buja gospodarkę.
a 1500+?
rzucasz tutaj chłopom post-keynesizm i MMT, to jak perły przed wieprze ( ͡° ͜ʖ ͡°)
co to za fikoł, a budowa szkoły to jest koszt czy inwestycja? Stać nas właśnie dlatego, że to inwestycja
to już potrzeba określić czy luka podażowa jest wystarczająco duża i jakie efekty chcemy tym osiągnąć, 500+ miało napędzić konsumpcje aby stymulować wzrost - gdy on jest już
Landlord w tamtych czasach to był arystokrata z ziemią otrzymaną od państwa żyjacy z jej wynajmu chłopom. Przedstawiciel starego porządku z którymi walczyli klasyczni liberałowie a nie burżuazja która wynajmowała kamienice.
Z waszymi bezmózgim podejściem równie dobrze można powiedzieć, że inwestowanie na giełdzie jest złe bo też się wkłada kapitał. Ba wynajem mieszkania to znacznie większa praca.
Bo to są tak zwani konserwatywni liberałowie, chcą nam przywrócić stan szlachecki.
No ale fakt, że to się ładnie spina z tym, że tam tyle palowania Wiplera do herbów, monarchizmu, czy ludzi żyjących z odziedziczonego majątku. Taka rodzina Brauna kiedyś miała trochę majatku i pewnie do dziś ich nie przestała boleć utrata przywilejów.