Aktywne Wpisy
mirko_anonim +134
✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Coraz częściej czytam wpisy, w których niebiescy żalą się na to, że ich dziewczyny wymagają od nich żeby ciągle były zaskakiwane. Randki, wyjścia na miasto, do restauracji, prezenty.
Z drugiej strony czytam odpowiedzi różowych, że trzeba dbać i pracować nad związkiem, dlatego powinno się wychodzić np. raz w tygodniu do restauracji, obdarowywać wybrankę kwiatami itp.
Tak czytam i czytam i zastanawiam się czy świat na głowę upadł, czy ludzie aż tak łyknęli propagandę z social mediów i korporacji, że miłość = konsumpcjonizm?
Coraz częściej czytam wpisy, w których niebiescy żalą się na to, że ich dziewczyny wymagają od nich żeby ciągle były zaskakiwane. Randki, wyjścia na miasto, do restauracji, prezenty.
Z drugiej strony czytam odpowiedzi różowych, że trzeba dbać i pracować nad związkiem, dlatego powinno się wychodzić np. raz w tygodniu do restauracji, obdarowywać wybrankę kwiatami itp.
Tak czytam i czytam i zastanawiam się czy świat na głowę upadł, czy ludzie aż tak łyknęli propagandę z social mediów i korporacji, że miłość = konsumpcjonizm?
Bananada +857
Rozumiem że mam teraz czekać 24 h na instrukcje na na numer telefonu? Przerabiał ktoś kiedyś ta procedurę?
Od początku, może to coś rozjaśni, a mi lekko przeszła nerwica.
Wczoraj utworzyłem konto na icloud. Wpisałem hasło, zalogowałem się, wszystko działalo. Nie pamiętam dokładnie, ale być może poprosiło mnie o utworzenie drugiego hasła, tym razem do samego logowania do komputera. W każdym razie, zalogowałem się łącznie jeden raz. Hasła używam jednego, porządnego, zawierającego znaki specjalne
1. nie ucegliłeś raczej bo v
2. jesteś pewny, że przy pierwszym uruchamianiu nie ustawiłeś innego hasła dla LOKALNEGO UŻYTKOWNIKA?
3. w ostateczności w Recovery masz Recovery Assistant->Erase Mac.
Podczas tworzenia Apple ID podawałeś zapewne numer telefonu i pomocniczy e-mail, które powinny być wykorzystane do odzyskania zapomnianego hasła.
Możesz stworzyć nowe konto lokalne i z jego poziomu usnąć stare jeśli nie pamiętasz hasła lokalnego, ale nie zalecałbym olania sprawy i tworzenia nowego apple id, bo do tego apple id
Dzięki panowie!
https://www.reddit.com/r/apple/comments/p552vv/how_are_people_okay_with_the_account_recovery_wait/
O ile rozumiem zabezpieczenia oto, tak wiadomo że pierwszorazowy użytkownik może zrobić taki fakap, i powinien być jakiś okres, w którym można hasło szybko zresetować. W ogóle ten mechanizm jest idiotyczny, mam dostęp do telefonu, podaje prawidłowe dane na icloud, wpisuje nr podany przez Apple wysłany na ten nr