Aktywne Wpisy
WielkiNos +154
a5f5c1 +2
Ok, pier*ole, pozwolę sobie zadać poważne pytanie na tagu #programista15k
Powiedzmy, że zakładasz firmę, która ma wykonywać usługi programistyczne/informatyczne dla klientów typu enterprise - chcesz wyróżnić się na rynku jakością i przede wszystkim dowożeniem na czas, dlatego od początku kładziesz nacisk na rekrutację wyselekcjonowanych perełek (programistów, tech leadów, data engineerów, architektów, cloud engineerów, machine learning engineerów) - skupmy się tylko na osobach technicznych.
1. W jaki sposób przeprowadzasz rekrutację, jakie zadajesz pytania,
Powiedzmy, że zakładasz firmę, która ma wykonywać usługi programistyczne/informatyczne dla klientów typu enterprise - chcesz wyróżnić się na rynku jakością i przede wszystkim dowożeniem na czas, dlatego od początku kładziesz nacisk na rekrutację wyselekcjonowanych perełek (programistów, tech leadów, data engineerów, architektów, cloud engineerów, machine learning engineerów) - skupmy się tylko na osobach technicznych.
1. W jaki sposób przeprowadzasz rekrutację, jakie zadajesz pytania,
-"nie szkoda Ci brac l4?"
-"przeciez wtedy płacą tylko 80%"
-"jeszcze sie w jakaś kwarantanne wpakujesz"
-"kiero sie wkurzy że Cie nie będzie"
-"masz wszystkich gdzieś nie dbasz o siebie to teraz sami będziemy musieli robić"
-"ja tam nigdy chorobowego nie brałem mleko z czosntkiem i do roboty"
To tylko kilka perełek które usłyszałem od piątku, uwielbiam podejście p0laka a potem wielkie zdziwienie że januszexy wykorzystują...ale jak mają nie wykorzystywać jak januszexy stworzył pracownik a nie janusz
#pracbaza #medycyna #zdrowie #polakicebulaki #polakirobaki
@lubaxd: Ty za to jesteś idealny. ( ͡° ͜ʖ ͡°)