Wpis z mikrobloga

#wyznaniezdupy #ukraina

Do mojej córki przyszła rówieśniczka i opowiadając co tam w domu słychać powiedziała, że właśnie ma nowy rower - najlepszy jak ukraiński czołg, bo ukraińskie czołgi są najlepsze na świecie.... Serio dziecko takie porównanie dało. Ja zdębiałem, ale w duchu pomyślałem jakie kurna ukrainskie czołgi? Wszystko co mają pochodzi z zapasów Polski i USA. Ale dzieciom ryją banie w TV, w necie i w szkole.
  • 35
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@arysto2011 Jeśli dziecko dostaje informacje że ruskim czołgom bliżej do elementu programu kosmicznego niż broni pancernej to takie wnioski może wyciągnąć. Czołg znajduje się na Ukrainie a więc jest ukraiński ¯_(ツ)_/¯ niewymagaj od dziecka znajomości niuansów geopolitycznych, które dodatkowo może w rozmowie używać skrótów myślowych znanych tylko sobie
  • Odpowiedz
  • 0
niewymagaj od dziecka znajomości niuansów geopolitycznych

@KrwawyPacyfista: Ja nie wymagam tego od dziecka, tylko od dorosłych ukraińców, którzy takich rzeczy uczą swoje dzieci...

PS
Juz sam fakt, że to dziecko dostaje 800+ i chodzi do polskiej szkoły powinno dać rodzicom do myślenia. Bo nie siedzi w jakieś dziurze w piwnicy pod donieckiem i nie czeka na g---t ze strony ruskiego orka.
  • Odpowiedz
  • 0
No więc skoro rzeczona rówieśniczka Twojej córki jest Ukrainką

@KrwawyPacyfista: Nie jest! Jest dzieckiem polskim! To dziecko, które tego typu treści wyniosło ze szkoły do której uczęszczają dzieci upaińców.

PS

Sugerujesz, że pozwoliłbym swojemu dziecku na swobodne kontakty z dzieckiem z upainy?! Po moim trupie!
  • Odpowiedz
@arysto2011: Ale skąd zdziwienie, To są ukraincy! Najlepszy naród na świecie, zasługujący na wszystko co najlepsze. No przecież Ukraińcy założyli Kraków i kierowali Polską, co z tego, ze wtedy nie było Ukrainy ( ͡° ͜ʖ ͡°).

Moja ciotka uczy w szkole, lata po korytarzu taki ukraiński berbeć i krzyczy "-Sława ukrainie - gierojom sława". No to moja ciotka cierpliwie tłumaczy, że jest w Polsce, a nie
  • Odpowiedz
@arysto2011 Z tym ostatnim to tak nie szarżuj, bo gdyby córka zrozumiała że ksenofobia leży dla Ciebie wyżej w systemie wartości niż zapewnienie jej pełnej rodziny, to mogłaby wyciągnąć wnioski ze jej tatuś jest idiotą bądź też jej nie kocha. Nie wiem co gorsze
  • Odpowiedz
  • 0
@KrwawyPacyfista: Wnioskujesz kompletnie z d--y. Fakt, że nie lubię pro-ukraińskiej narracji nie znaczy, że jestem ksenofobem

gdyby córka zrozumiała że ksenofobia leży dla Ciebie wyżej w systemie wartości niż zapewnienie jej pełnej rodziny

Ocipiałeś? Kto normalny stawia upaińców wyżej niż własną rodzinę?
  • Odpowiedz
  • 0
@KrwawyPacyfista: OK. Jestem Kseno ukrofobem. J---ć Ukrainę! NIech sobie sami radzą!

PS

Czy to spowoduje, że 2 mln Ukrainek wyjadą z naszego kraju i przestaną pobierać socjal? Może ich dzieci pojadą do domu na Ukrainie? A może wszyscy, uchylając się od służby wojskowej, mężczyźni?
  • Odpowiedz
@arysto2011 obwiniaj za taki stan rzeczy osoby, które im to umożliwiły a nie beneficjentów samych w sobie, mają prawo to korzystają c--j z nimi¯_(ツ)_/¯. Nie jesteśmy ani pierwszym ani ostatnim krajem, który imigrantom umożliwia korzystanie z zasiłków i do tej pory nic się nie stało, świat jak stał tak stoi
  • Odpowiedz