Wpis z mikrobloga

Cholera spieprzyłem pizze. Zawszę daje drożdże na oko taką małą kosteczke, ale kilka razy pod rząd ciasto wyrastało za mocno, więc tym razem dałem mniej drożdży i nie dałem cukru.

Efekt taki że ciasto trudne w rozciągnięciu, dosłownie jak guma i nie wyrosło w piekarniku a wręcz miało taki jakby trochę zakalec.

Zdjęć nie ma bo zdążyłem zjeść ¯\(ツ)/¯

#pizza
  • 6
via Wykop
  • 0
@Alcoholic_Desacrator: E Panie ( ͡º ͜ʖ͡º) Mało drożdży to poniżej grama a miodu ledwo łyżeczka, zresztą vito też daje miód.

W sumie zastanawiam się czy to nie kwestia mąki i czy to ciasto nie rośnie po prostu na tej łyżeczce miodu ¯\(ツ)/¯ bo ja nie daje żadnych włoskich tylko basie tortową ekstra