Bateria w laptopie się nie ładuje. Zmieniałem gniazdka, odinstalowywałem sterowniki ładowania - nie pomogło. Robiło się tak w ostatnich miesiącach, ale zazwyczaj po 2-5 próbie podłączenia zasilacza bateria zaczynała się ładować, a laptop pracował pod dużym obciążeniem przez wiele dni. Dziś próbowałem już kilkanaście razy włączać/ wyłączać zasilacz i nic.
Zasilacz 200W i 19.5V Sprawdziłem najprostszym miernikiem. Pokazuje 20V więc zakładam, że jest OK. W programie HP Support pokazuje, że bateria jest OK. ( test robiłem wielokrotnie) Obecnie laptop działa cały czas na tej baterii i się rozładowuje. Gniazdo ładowania też powinno być OK. Gdy laptop działał kręciłem kablem na boki i nie było żadnych przerw w ładowaniu.
@buddookan: Może gdzieś obok gniazda ładowania na płycie jest bezpiecznik. Mógł się przepalić albo odlepić. Jeśli zasilacz i gniazdo ok to trza szukać dalej.
@buddookan: Widziałem tyle różnych dziwnych uszkodzeń, że nie wykluczam już nic. Może być że pod małym obciążeniem będzie ok, a przy większym będzie zdychał na przykład. Gdzieś se odstawał, 200W go przypiekało aż przypiekło na tyle że nie ma styku. Tak rzucam, to nie diagnoza ostateczna a jedna z X możliwości :)
Może być też jakiś układ odpowiedzialny za ładowanie po drodze między gniazdem a baterią. Nie powiedziane że musi
Po prawie 14 latach życia w Krakowie wyjeżdżam sobie właśnie do Szczecina (gdzie m.in. będę mógł już otwarcie wyjść na dwór, w tym nad morze haha). Rzućcie ze dwa plusiki na dobry początek (。◕‿‿◕。)
Bateria w laptopie się nie ładuje.
Zmieniałem gniazdka, odinstalowywałem sterowniki ładowania - nie pomogło.
Robiło się tak w ostatnich miesiącach, ale zazwyczaj po 2-5 próbie podłączenia zasilacza bateria zaczynała się ładować, a laptop pracował pod dużym obciążeniem przez wiele dni.
Dziś próbowałem już kilkanaście razy włączać/ wyłączać zasilacz i nic.
Zasilacz 200W i 19.5V
Sprawdziłem najprostszym miernikiem. Pokazuje 20V więc zakładam, że jest OK.
W programie HP Support pokazuje, że bateria jest OK. ( test robiłem wielokrotnie)
Obecnie laptop działa cały czas na tej baterii i się rozładowuje.
Gniazdo ładowania też powinno być OK. Gdy laptop działał kręciłem kablem na boki i nie było żadnych przerw w ładowaniu.
Jakieś sugestie co mogę jeszcze sprawdzić ?
Może być też jakiś układ odpowiedzialny za ładowanie po drodze między gniazdem a baterią. Nie powiedziane że musi