Wpis z mikrobloga

@GryzeKisiel: Smaczna propozycja, szczypiorek nadaje trochę wiosenne klimaty.
@SereneCipher: Szakszuka to zdecydowany top w kwestii smaku, tylko bez boczku. xD Ale poza tym dużo warzyw, ajvar, pomidory i te jajka w sosie, mniam. Taki patent kiedyś znalazłem, że można wrzucić końcówkę parmezanu do gotujscego się sosu i ona odda smak. Później trzeba tylko tę zmiękłą końcówkę wyłowić i wyrzucić.
@Orowerbogatszy: Owsianki przepyszne. Zawsze do niej daję też rozdrobnioną garść
@ramirezvaca: Włoskie śniadania to chyba takie mocno słodkie typu coś z Nutellą, dżemem? Bo jeśli to masz na myśli to też nie przepadam, akceptowalna jest odrobina słodyczy. Mięso smaczne, długo się trawi, więc na śniadanie pod tym względem może być na plus, ale tak samo jak mleko, ograniczam do porcji na tydzień, max raz na kilka dni, najlepiej zastępując je jeszcze rybą.
@chlodna_kalkulacja: tak jak mówisz, słodki badziew. Z włoskich śniadań to mi tylko kawa smakuje. Teraz zajadalem się w Salwadorze ich desayuno, głównie jajecznica, te ich placuszki pupusas, jakieś warzywa z patelni, mielona fasola, czasem chorizo, nawet dobre.