Wpis z mikrobloga

Zacznijmy od tego że dopiero po blokowaniu ulic większość polaków zobaczyła że rolnicy strajkują. Gdzie media głównego nurtu? Relacje widziałem dopiero wczoraj gdy karetka nie została przepuszczona albo został wywieszony skandaliczny transparent. Społeczeństwo dalej myślało że rolnicy strajkują bo im kasy mało, bo za niskie dopłaty czy cokolwiek- nigdzie nie pisano i nie poruszano na poważnie tematu problemu zboża z Ukrainy, negatywnego wpływu zielonego ładu itp. To kolejny krok w stronę zaorania dalej tradycyjnych mediów, gdzie Michniki i inne pajace zatrzymane mentalnie na latach 90 maksymalnie cały czas myślą że to oni będą mówić ludziom co mają myśleć i o czym rozmawiać. No nie, takie czasy już minęły. Nie chcę chwalić Kanału Zero jak jakiś Mariuszek z Brighton, ale mam nadzieję że poza nim powstanie o wiele więcej tego typu przestrzeni, często ukierunkowane na jakieś konkretne tematy. #kanalzero
  • 6
Gdzie media głównego nurtu?

@michalxd21: ??????

Przecież wszyscy grzeją ten temat od tygodni, a o zbożu z Ukrainy to od grubo ponad roku się mówi. Przecież nawet Tusk przed nim ostrzegał w 2022, za co został nazwany ruskim agentem przez kaczora xD
@JC97: no grzeją, ale w kompletnie niewłaściwy sposób. Albo jakieś zdawkowe informacje, albo postulaty rolników, bez żadnych uzasadnienień, a w międzyczasie przebitki na ruskie onunce to się znalazły jakimś cudem na proteście. Daj mi przykład reportażu który dokładnie opisuje problem i z czego to wynika.