Wpis z mikrobloga

Powiem wam tak, dzisiaj leciałem z A2 od strony niemiec, potem sobie na S12 zjechałem, potem s17, jak widziałem głównie po Lewej stronie protesty, a ja leciałem prawie cały czas sam, to wreszcie poczułem to co chciałem poczuć, że ktoś kiedyś zrobi z tym całym syfem z ukrainy, porządek, ja mam w pompie ile rolnicy zarabiają, ile biorą dotacji etc, mnie interesuje żeby nie pchać tego syfu do nas, niech na front wyślą to zgniłe żarcie, niech jedzą póki jeszcze żyją ci cali "obrońcy narodu ukraińskiego". Nasi rządzący to idioci - zamknąć granice, nałożyć chore cła (ja sam prowadzę dg więc np: nowy ład to pykneli momentalnie a nie potrafią cła na ukrów nałożyć) i na 100% nie trzeba będzie więcej robić, wystarczy szczelne granice jak przed wojną, cło i do widzenia. Tyle i aż tyle, czemu rząd tego jeszcze nie zrobił? nie wiem chodź się domyślam. Mimo wszystko duma dzisiaj i całym sercem za rolnikami. Nawet jak będą miał problemy z jazdą to mogę i 2 godziny wcześniej wyjechać, żeby tylko rolnicy strajkowali i zrobili porządek z tymi kacapami oj przepraszam ukrami xd.

#rolnictwo
#protest
#ukraina
#wojna
#rosja