Aktywne Wpisy
xBURNx +35
Rzadko się tu udzielam ale jest nocna, proszę o wsparcie. Siostra jest w szpitalu po wypadku jako pasażer, przeżywam to niesamowicie. Jest w śpiączce, ma liczne zĺamania miednicy, uszkodzoną śledzione, wątrobę, i nerkę (╥﹏╥) po prostu czułem że muszę jej to napisać, najprawdopodobniej nie pamięta wypadku
MaJeM0 +1
#f1 czemu Lawson zjechał przed pomiarem? Coś z bolidem pocyganione?
Dokładnie ten sam tekst powyżej można było napisać w 2015 roku i dzisiaj. Wtedy PiSowcy darliby mordę ze siedziałem cicho za PO więc "teraz k---a my", zamknij mordę bo wreszcie zrobimy tak jak trzeba. Dzisiaj dokładnie to samo jest w medialnej narracji z drugiej strony. Rozmowa z ludźmi z jednej stron okazuje się powodem do wstydu- obojętne czy z lewakami czy prawakami.
No i obie strony rzadko akceptują merytoryczną debatę w ktorej robimy coś, bo to dobre i może nam pomóc. Na jej próby i zdefiniowanie problemu stworzone zostało nawet specjalne pojęcie - symetryzm. Symetrysci to samo zlo, bo nie są z nami. Przeciwna strona to tez samo zlo, bo też nie są z nami.
W ten sposób decyzje związane z tym co robi Polska wewnętrznie i zewnętrznie są podejmowane przez 2 osoby na zmianę. Kaczora i Donalda. Reszta to odlamy ludzi którzy chcą debatować merytorycznie, ale są skutecznie marginalizowani i ich glos nie jest tak silny. Trabi o tym od lat #bartosiak i wydaje mi się ze cos drgnęło w narodzie. Może #kanalzero będzie impulsem do debat ale lekko nie będzie.
W sumie to nie wiem jak zakończyć ten wpis.
#polska #polityka
@Dorgarag: To jest dokładnie ta odpowiedź, którą opisuje w moim poście. Nasi powinni dążyć do tego, by obie amerykańskie partie widziały sens inwestować tu, przysyłać swoje wojska i budować elektrownie, a my się kłócimy o Trump-Biden jakbyśmy mieli na to jakiś wpływ.
@NiewiarygodneYT: Ale to społeczeństwo jest od dekad szczute przez media finansowane przez politykę. I w tym społeczeństwie znajduje się pokaźny % ludzi, którzy są na to podatni.
Jak wygrał PIS po 8 latach platformy to wykop szczuł na platformę i wspierał PIS, a później odwrotnie. To tak się zmienia co kilka lat ale koniec końców to jest zwykła prowizorka.