Wpis z mikrobloga

No i elegancko, nareszcie nie będziemy się kłócić z każdym dookoła jak to robił PIS, czas napisać nowy rozdział i zadbać o bezpieczeństwo regionu razem z najbliższymi sojusznikami a nie #!$%@?ć kasę na umowy ramowe i kredyty idące w dzisiątki miliardów u Koreańczyków po drugiej stronie globu.
#wojna #ukraina #wojsko #tusk #bekazpisu #polityka
Davvs - No i elegancko, nareszcie nie będziemy się kłócić z każdym dookoła jak to rob...

źródło: plfr

Pobierz
  • 17
  • Odpowiedz
  • 26
@Davvs najwyższy czas kupować szrot od Niemców albo Francuzów żeby im było dobrze? A może by tak umowa dwustronna i oni coś od nas kupili? Czy to ten Macron, super sojusznik, co przez 3 msc do Putina wydzwaniał? Super takim robić dobrze i wspierać ich gospodarki
  • Odpowiedz
@czuczer kurła francuski szrot chrum, na czym oparłeś tą dogłębną analizę? Łudził się że zapobiegnie wojnie albo ją wstrzyma to sobie dzwonił. Materiały są w necie, możesz posłuchać zamiast analizować na chłopski rozum.
  • Odpowiedz
@mleko3-2procent: nikt nie da małpie brzytwy niestety. Plus Jankesom nie na ręke by było stawianie broni jądrowej przy granicach z bialorusia czy rosją to tez w końcu jeden z warunków przystąpienia polski i innych krajów europy srodko-wschodniej do nato.
  • Odpowiedz
@Davvs: ta no żeby się nie okazało że ten pakiet na obronność to jest interwencja Francuzów pod pozorem ustawy 1066 pomagających mobilizować Polaków
  • Odpowiedz
bo ja wiem? Kraby?

@czuczer: pełne obłożenie na 5 lat do przodu. WP by kupiło więcej, ale nie ma mocy produkcyjnych(część rzeczy jest robiona poza PL i nie dostarczą ich więcej)
  • Odpowiedz
@Anakee wiesz ja nie jestem i nie będę udawał eksperta. Ale czy my faktycznie musimy flirtować zawsze z pakowaniem kasy Niemcom albo Francuzom? Bo dla mnie to taka "przyjaźń" tak długo jak płacisz a jak przestajesz to nara
  • Odpowiedz