Wpis z mikrobloga

@IdillaMZ: Niestety części republikanów #!$%@?ło i to nie jest dla nas dobre. To jaką narracją został "opakowany" ten wywiad z Tuckerem jest skandaliczne ze strony ich konserwatywnych mediów.
Samo przeprowadzenie wywiadu nie jest złe, ale jego treść wypełniona oczywistymi kłamstwami powinna być przez każde zachodnie media krytykowana.
Jakim cudem Amerykanie sobie pozwalają, żeby Putin prowadził politykę historyczną na ich obywatelach, to jest degrengolada, pokazująca do jak niskiego poziomu upadły kampanie
  • Odpowiedz
@IdillaMZ: narracja "my tylko obroniliśmy ludność ukraińską i białoruską przed Niemcami, poza tym należało się Polakom za inwazję na Czechosłowację i współpracę z nazistami" jest mi znana od dawna, ale wtedy mówili to tylko rosjanie, a teraz będzie cała rzesza antyzachodnich klawiaturowych wojowników o tym pi*rdoliła. Żyć się odechciewa. A takie biadolenie boli bardziej od "polskich obozów koncentracyjnych".
  • Odpowiedz
  • 1
@BiccCorp: Luz. Ja mam do tego całkiem odmienne podejście.
Niech o nas mówią jak najgorzej. Nie ma to żadnego znaczenia. Niemiecka czy hiszpańska firma nie przestanie z nami robić pieniędzy, bo kiedyś "wywołaliśmy wojnę" i "mordowaliśmy Żydów". To tak nie działa. Nikogo to tak naprawdę nie obchodzi i nie przeszkadza w robieniu interesów.
  • Odpowiedz
Niech o nas mówią jak najgorzej. Nie ma to żadnego znaczenia. Niemiecka czy hiszpańska firma nie przestanie z nami robić pieniędzy, bo kiedyś "wywołaliśmy wojnę" i "mordowaliśmy Żydów".

@IdillaMZ: Jeśli chodzi o biznes, to może nie ma aż takiego znaczenia, chociaż i tak bym się z tym nie zgodził.

Natomiast w polityce narracje mają ogromne znaczenie i to które narracje są podłapywane przez opinię publiczną, bo to wyznacza politykom pole do działania i granice tego co mogą
  • Odpowiedz
  • 0
a walczylismy, Cichociemni brali udzial tez w operacji Market Garden ;)

@Dymass Nie brali. 1 SBS to nie Cichociemni. Cichociemni to skoczkowie do Polski, a nie ogólna nazwa na wszystkich polskich spadochroniarzy.
  • Odpowiedz