@Biedronka07: ja poza orbitrekiem, robiłem też ćwiczenia aerobowe. Łącznie godzina/półtora, w ortalionie i dresach :p 3 razy w tygodniu z dobrą dieta idzie fajnie schudnac
@Biedronka07: (#) możesz codziennie po 5 minut 3x dziennie, ale nie musi być to rano, w południe i wieczorem, a nawet może być cały czas jak dasz radę 15 minut dziennie, codziennie, jeżeli nie będziesz jeść więcej powinno dać szybki efekt. Możesz też zacząć biegać. Zacznij od kilometra.
@Biedronka07: (#) a nie lepiej codziennie po 15 minut? możesz spróbować 30 minut jak dasz radę ale i tak powinnaś spróbować od mniejszej liczby powtórzeń, żeby się nie przemęczyć od razu bo będzie później parę dni musiała odpocząć
@Biedronka07: orbitrek/bieganie/rower - jeden pies. Ja polecam dietke na 0 kcal + aeroby 3x w tygodniu ALE najlepiej z rana 30 min i wieczorkiem drugie 30 min :)
@Biedronka07: no lepiej tą godzinkę dziennie czyli 30min rano 30min wieczorem. Możesz godzine za jednym zamachem ale to nudne a efekt będzie ten sam :P bardziej chodziło mi o to, że przy odpowiednim tętnie każdy typ aerobów jest dobry obojętnie czy rower orbitrek itp. wybierz to co Ci się podoba :P ale skoro masz już ten orbi to ćwicz :D
@Biedronka07: (#) tłuszcz spala się cały czas, także tego. można się zastanawiać nad optymalizacją skuteczności treningu, stopniowo możesz zobie zwiększać czas, jeżeli uznasz, że to za mało
Czy jest tu jakiś mirek który ćwiczy na orbitreku?
15 sekund pracy i 60 sekund odpoczynku, 5 cykli.
30 min to mało, zależy jeszcze czy "przesiedzisz odpoczywając" czy będziesz zapierdzielać...