Aktywne Wpisy
brh4life +105
Całe świadome życie serio myślałem, że rossja to potężny militarnie kraj. Grało się tyle w Call of duty MW gdzie ruscy przeprowadzili desant na USA, i wtedy wydawało się to w miarę realistycznym scenariuszem, potem co jakiś czas w mediach pojawiały się informacje o rozmieszczeniu Iskanderów tu i uwdzie które miały sparaliżować kraje NATO, % PKB na obronność robiły wrażenie, fjutin wydawał się genialnym strategiem, który ustawiał sobie zachodnich polityków, szczuł psami
MarianJanusz +24
Jechałem dzisiaj pociągiem i nagle babka z innego siedzenia się do mnie odwróciła i coś powiedziała po ukraińsku. Ja byłem wgapiony w telefon i spojrzałem na nią chyba mocno zdezorientowanym wzrokiem, bo powtórzyła drugi raz po ukraińsku. Powiedziałem, że nie rozumiem i wtedy zapytała po polsku czy mogę uchylić okno. I tak mi się teraz przypomniało, jak ludzie opisywali kiedyś, że Ukraińcy mają nawyk mówienia do innych w swoim języku i oczekiwania,
Pamiętacie mnie? (。◕‿‿◕。)
Nie łapcie za widły przyjaciele, opuściłem was ciałem, ale nie duszą! Melduję grzecznie - siedzę na całkowitym neet od stycznia 2023. Więc tak, już rok pyknąl!
I co najlepsze - leczę się przez cały ten czas u lekarzy, na NFZ, mając pierwszeństwo w kolejkach!!!, za darmo, nawet psychiatrę i psychologa w miesiąc miałem ogarniętego (⌐ ͡■ ͜ʖ ͡■)
Przychodzę z zapytaniem jednak: #!$%@? już dostałem próbując poszukać info przez clickbaitowe Onety itp.
Wie ktoś czy mam obowiązek odbierać telefon z PUP?
Czy obowiązek kontaktu dotyczy tylko listownych powiadomień oraz dostarczanych przez nie wezwań na spotkanie vis a vis?
#pup #urzadpracy #przegryw
Komentarz usunięty przez autora
@zielonykszak: Good enough for me xD No bo wydzwania do mnie żeby zapytać "o co to chodzi, czemu znowu się pan wyrejestrował" i zawsze parę dni nie odbieram ale w końcu daję jej potruć mi dupę w obawie żeby nie wyhebali właśnie.
Ubezpieczenie masz od momentu złożenia wniosku o rejestrację. A jak sje wyrejestrujesz to masz jeszcze najbliższe 30dni. Oczywiście jak się ubezpieczenie kończy rejestrujesz sie ponownie i powtarzasz cykl xD
Robię tak od listopada 2020 r. Ostatnio do mnie dzwonili w marcu 2021 r. Część ich odpowiedzi na zdjęciu.
PS. Dlaczego masz pierwszeństwo w kolejkach?
@Lepper3001: Wpis z mojego starego konta: https://wykop.pl/wpis/64745397/uz-finansowane-przez-pup-bez-wizyt-w-urzedzie-aby-
Jak chcesz, mogę przytoczyć Ci szczęśliwe historie NEET-ów, którym to pomogło. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
O dokładnie o ten wpis mi chodziło!
( ͡° ͜ʖ ͡° )つ──☆*:・゚
Lekarze - tak się złożyło że kilka obok siebie, ale nie, nie chodzę często.
Raz na pół roku endokrynolog, raz na 3 miesiące psychiatra i tyle. Renta, sure, ale nierealne.
Może dotrwam na zaskórniakach do rewolucji AI i wprowadzenia ubi. A jak nie to...
wiele nie tracę.