Aktywne Wpisy
grzes1290 +554
#alkoholizm
Dziś wstałem przed 6, sporo przed moją kobietą. Od tygodnia jestem suchy. Pojawiły się natrętne myśli, żeby iść na dwór, mojej powiedzieć, że idę do auta i do śmietnika, a w miedzyczasie pójść do żabki po 200 koloru. Jakoś wytrzymałem, bo wstała około 8. Gdyby pospała jeszcze trochę, to pewnie byłbym już po tym 200. Zjedliśmy śniadanie i ja dalej walczę ze sobą.
Dziś wstałem przed 6, sporo przed moją kobietą. Od tygodnia jestem suchy. Pojawiły się natrętne myśli, żeby iść na dwór, mojej powiedzieć, że idę do auta i do śmietnika, a w miedzyczasie pójść do żabki po 200 koloru. Jakoś wytrzymałem, bo wstała około 8. Gdyby pospała jeszcze trochę, to pewnie byłbym już po tym 200. Zjedliśmy śniadanie i ja dalej walczę ze sobą.
bulba1605 +99
Chciałabym żeby w Polsce było trochę cieplej, zazdroszczę np Włochom, że w listopadzie mają pogodę na krótki rękaw i dużo słońca ( ͡° ʖ̯ ͡°) u nas pół roku szarości
#wlochy #podroze #podrozujzwykopem #pogoda
#wlochy #podroze #podrozujzwykopem #pogoda
Załóżmy, że skrócenie czasu pracy do 63 lat spowoduje proporcjonalne zmniejszenie średniej emerytury mężczyzn. Wcześniej, przy wieku emerytalnym 65 lat, mężczyźni pracowali przez 65 lat, więc teraz, pracując przez 63 lata, ich emerytura wyniesie $$\frac{63}{65} * 4 103,07 zł = 3 973,94 zł$$.
Teraz możemy obliczyć całkowity dochód mężczyzn z emerytury:
- Całkowity dochód mężczyzn z emerytury: 3 973,94 zł/miesiąc * 12 miesięcy/rok * 10,4 roku = 495 710,05 zł
Obecnie
- Całkowity dochód mężczyzn z emerytury: 4 103,07 zł/miesiąc * 12 miesięcy/rok * 8,4 roku = 414 370,18 zł
Oznacza to, że mężczyzna zyskuje średnio 495 710,05 zł w ciągu swojego życia na emeryturze, jeśli jego średnia emerytura wynosi 3 973,94 zł i jeśli idzie na emeryturę w wieku 63 lat.
Obniżenie wieku emerytalnego Państwu się nie opłaca.
#pieklomezczyzn #ciekawostki #statystyka #pieklokobiet