Aktywne Wpisy
Koichi +4
Spotkał się ktoś z czymś takim? Sprzedaję obudowę do PS4 ale kupujący potrzebuje mój adres email. O co chodzi?
#olx
#olx
karski +1034
Chciałbym złożyć podziękowania wykopkom aktywnie zaangażowanym w r------------e mafii deweloperskiej w Polsce. To wszystko zaczęło się tutaj. Tu chodzi o przyszłość naszą i naszych dzieci i stawianie oporu s--------m, którzy bez umiaru żerują na zwykłych obywatelach, którzy chcą po prostu uczciwie pracować, by móc godnie życ. Oby jak najwięcej osób zdało sobie sprawę z powagi sytuacji. Następni do ostrzału agenci nieruchomości i fliperzy.
#nieruchomosci
#nieruchomosci
- Aparat koszt około 13 tysięcy złotych. Zero refundacji.
- Implanty. Około 3 tysięcy. Zero refundacji.
- Leczenie dentystyczne. Ja wydałem około 15 tysięcy. Często worek bez dna - Zero refundacji.
I tak można ciągnąć koło macieju.
A najgorsze, że po ostatniej wizycie z planem u ortodonty, okazało że to jeszcze NIE KONIEC. I czeka mnie wydatek około 30tyś zł. Nawet już dla mnie to kolosalne pieniądze i być może zamiast prezentów poproszę znajomych o pieniądze - choć to zrobie bardzo niechętnie. Ale zawsze chciałem mieć ładny uśmiech, ale wcześniej po prostu na niego nie było mnie stać. Bo nie załapałem się na żadną ulgę a jedynie drogie mieszkania , kategorie A i potencjalne zdechnięcie w okopie przez drona/artylerie/rakiete a jak mi szczęście dopisze to może zobaczę nawet wroga.
W tym samym czasie wydałem na składki NFZ przez 10lat 64 tysięcy złote i prywatna opieka - no mysle ze tez kolo 10 tyś złotych by bylo. Teoretycznie 6 aparatów. Nie chodzi o to, że państwo ma mi dać te pieniądze bo cel tych pieniędzy jest inny. Ale powinna systemowa opcja ich pożyczenia (trochę na wzór PPK) i ich oddania najwyżej o jakieś śmieszne oprocentowanie (koszt obsługi długu) bądż forma odpisu z podatku. Bo jako samotny mężczyzna, masz tylko płacić podatki i dzielnie walczyć z przeciwnościami losu. Tobie się nic nie należy.
Klasę średnią jako tako z bólem serca stać będzie. Ale co ma zrobić Mirek pracujący na minimalną w kołchozie - wziąść kredyt? Jeżeli w ogóle bank mu pozwoli. A jeżeli pozwoli to rata by wyniosła - 1015zł na 40tysięcy. Pozostaje dobre pytanie - z czego żyć?
I wiem, że są ludzie gorzej poszkodowani przez los - bez nóg , nie chodzących itd. Owszem zgadzam się. Ale jaki jest to ułamek ludzi względem całej populacji - smutnych mirków witających o 5 rano szarą polską rzeczywistość.