Aktywne Wpisy
Ksiega_dusz +191
Mam w pracy analityczkę na stanowisku „Analityk Systemowy”. Oczywiście przebranżowiona w czasach ssania i gdzie brano do IT każdego kto miał puls i umiał powiedzieć słowo „JSON”. Jest po „europeistyce”. Była też na Erasmus, podczas gdy ja waliłem konia z depresji (żadna mnie nie chciała) i uczyłem się po nocach na kolokwium z języka C.
Zarabia coś koło 14-15k brutto na UoP, stażu ma 5 lat. Zarabia niewiele mniej ode mnie, bo ja mam 19k brutto na UoP jako programista Java z 7 latami expa.
Do czego pije? Przeglądałem ofertę pracy w mojej firmie na Analityka Systemowego i w wymaganiach jest jasno napisane że umiejętność SQL’a, znajomość REST API, umiejętność modelowania BPMN czy UML. Wspomaganie procesu wytwarzania oprogramowania.
Pracuje
Zarabia coś koło 14-15k brutto na UoP, stażu ma 5 lat. Zarabia niewiele mniej ode mnie, bo ja mam 19k brutto na UoP jako programista Java z 7 latami expa.
Do czego pije? Przeglądałem ofertę pracy w mojej firmie na Analityka Systemowego i w wymaganiach jest jasno napisane że umiejętność SQL’a, znajomość REST API, umiejętność modelowania BPMN czy UML. Wspomaganie procesu wytwarzania oprogramowania.
Pracuje
WielkiNos +307
Żenada.
#kanalzero #stanowski #mazurek #dudu #prezydent #wywiad #polityka
@rav3k: ludzie chcą po prostu powrotu do normalności, zawrócenia ze ścieżki autorytaryzmu, którą PiS konsekwentnie szedł. Chcą odwrócenia zmian, jakie wprowadzili - de facto, pozbyć się zagrożenia. PiS to największe i najbardziej realne zagrożenie, z jakim Polska musiała sobie poradzić od '89 do teraz. Więc tak - ludziom przeszkadza, że normalizuje się, to gdzie się znaleźliśmy, że łyka się PiSowską
Ciebie jest to zapewnienie bezpieczeństwa Polsce ? Jak właścicieli stron www które śmiały się z platformy, z Tuska, z
@rav3k: to już dudu osiągnął sam. Po co mu pomagać ( ͡° ͜ʖ ͡°)?
A mnie bawi, że ci wszyscy hejterzy i tak nabijają Stanowskiemu wyświetlenia i popularność. A jednoczesnie każdy jest pewnie przekonany, ze akurat jego ujadanie jest niezwykle przenikliwe i robi jakąkolwiek różnicę. Tymczasem Stanowski gdzieś w tym inaugacyjnym wywiadzie przedstawił swoja filozofię: poczekamy ze 3 miesiace i sprawdzimy statystyki. Gdyby typ się przejmował pojedynczymi krzykaczami już dawno by umar.
@rav3k no nie wiem, ja bym uważał z takimi dystynkcjami. Jest być może jakaś część prawdy w tym, że ludzie chcą, żeby coś się działo, działa też mob mentality, na wykopie siedzi dużo specyficznych ludzi, jednakże jest tu sporo zwykłych, normalnych ludzi. Kwestia polityki jest dużo mniej stonowana niż w interakcjach "na żywo", bo jest anonimowość, oraz dualizm, my
@fiddle: przecież to jest jedynie wycieranie mordy takimi frazesami. Dialogu nie brakowało od 2015 do 2023, a nagle brakuje. Co się zmieniło? Ano władza.
Poza tym, jaki dialog prowadzić z przestępcami?
Komentarz usunięty przez moderatora
Komentarz usunięty przez moderatora