hejka Jakiś czas temu na gazeta.pl pojawiały się artykuły z serii portrety częstochowskich ulic. Szukam książki, która byłaby zbiorem takich opowieści, szczególnie interesuje mnie obszar Rakowa
Z tego co czytam to jest: Bardowskiego, Al. Pokoju, Limanowskiego, Łukasińskiego. Cykl jest z 2005. Jak pamiętam to autor często powoływał się (nie pamiętam nazwiska) na kogoś dość zorientowanego w dziejach Częstochowy. Jak nie masz dostępu do tych artykułów to mogę poszukać nazwiska. Może ten gość coś wydał na temat Cz-wy.
Czemu od dwóch tygodni wszyscy zewsząd straszą wojną? Jak to się stało że w ciągu kilku miesięcy przeszliśmy ze śmiania się z orków i wyśmiewania Putina ze na ukrainie nic nie jest w stanie zrobić, do zapowiedzi że zaraz wojna i to na terenie Polski?
Jakiś czas temu na gazeta.pl pojawiały się artykuły z serii portrety częstochowskich ulic. Szukam książki, która byłaby zbiorem takich opowieści, szczególnie interesuje mnie obszar Rakowa
#czestochowa #ksiazki
Tomek Haładyj to opisawał. Z tego co kojarzę to wydał tylko taką książkę (o tramwajach).
https://lubimyczytac.pl/ksiazka/291590/historia-komunikacji-miejskiej-w-czestochowie
Cykl "Portety częstochowskich ulic" był drukowany w gazecie wyborczej, sprawdzę w domu po południu czy mam to gdzieś jeszcze.
Komentarz usunięty przez autora