Aktywne Wpisy

#gielda
Z giełdą się trochę wyciszyłem ostatnio. Ten rok ok.180k zysku. Wypłaciłem 300k z giełdy i kupiłem nierucha xD 60m2, same centrum WRO, trochę inwestycyjnie a też jako przejściowe mieszkanie. Obecne będzie na wynajem. Gardze najmem, ale chce mieć jakąś dywersyfikację. Mam ciągotki do mocniejszych zagrań.
Cały czas LUNR obserwowany, kółeczka, ale bardzo zachowawczo, bo niedługo większa inwestycja (poza giełdą). Jutro wyniki, więc też jestem ciekawy co tam wyjdzie -
Z giełdą się trochę wyciszyłem ostatnio. Ten rok ok.180k zysku. Wypłaciłem 300k z giełdy i kupiłem nierucha xD 60m2, same centrum WRO, trochę inwestycyjnie a też jako przejściowe mieszkanie. Obecne będzie na wynajem. Gardze najmem, ale chce mieć jakąś dywersyfikację. Mam ciągotki do mocniejszych zagrań.
Cały czas LUNR obserwowany, kółeczka, ale bardzo zachowawczo, bo niedługo większa inwestycja (poza giełdą). Jutro wyniki, więc też jestem ciekawy co tam wyjdzie -
źródło: 3a2de71c-519c-48db-af0d-bc061a7f2f81
Pobierz
Cześć śląskie Mirki. Jestem początkującym fascynatem pociongów i chciałbym zobaczyć te wielkie kopalniane bocznice w waszym regionie. Piszcie proszę lokalizacje, mosty kolejowe itd. które są przyjemne do fotografowania ( ͡° ͜ʖ ͡°)
#pociagi #slask #fotografia
#pociagi #slask #fotografia

źródło: temp_file5375983194860533658
PobierzJak tam fabryka garnków- zmalała urosła? xD
źródło: jeden-z-moich-ulubionych-mem%C3%B3w-bo-w-100-prawdziwy-v0-cur2h2di0v9a1
Pobierzjak chciał to mógł, a i serwisy miały lżej, więc było ich więcej
źródło: image;s=2048x1536
PobierzJuż widzę jak obecnie jakiś chłop w garażu sam skręca listwę wtryskową w dieslu albo tam ecu programuje. Pakułami 2000 bar spokojnie uszczelni ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Ta dokumentacja tam była właśnie dlatego, że ówczesne silniki to były gruzy, które bez ciągłej regulacji się sypały jak wściekłe, ale wystarczyło
@tellet: ale o czym Ty mówisz? To, że sprzęty były prostsze nie zmienia faktu, że producenci na siłę robią tak by ciężko było naprawić, a o instrukcję czy schematy niezwykle ciężko. W samochodzie np. w instrukcji oczywiście, że nie mam pokazane jak wymienić świece zapłonowe czy nawet coś tak prostego jak mechanizm wycieraczek czy
Małpa by zrozumiała i naprawiła.
Najlepsze jest rozpoczęcie w stylu " w technice nigdy nic nie jest odrazu idealne, wszystko jest" około" " co tyczy się dotarcia silnika i regulacji luzów zaworowych.
Albo wzmianka że klient zamawia łódź 10m
Dodaj do tego jeszcze, że
I
@wiatr_w_polu: Musiałeś wykonać masę czynności żeby auto przejechało 100 000 km i mogło trafić do mechanika na naprawę główną silnika (bo tego już w domu nie zrobisz).
We współczesnym aucie przejeżdżasz 200-300 tys. nie robiąc nic. ani samemu, a ni żadnych napraw głównych... Minimum. Bo wiele aut (także diesle euro6) robi po 500 i 700 tys. A są