Wpis z mikrobloga

#browardomowystrzal #wosp #wosp2024
Hej, zapraszam do udziału w aukcji > https://bit.ly/47KSKxG

Przedmiotem aukcji są warsztaty z warzenia piwa, na których zapoznasz się z teoretycznymi aspektami tego procesu oraz uwarzysz własne piwo w wybranym stylu. Warsztaty są przeznaczone zarówno dla osób początkujących jak i zaawansowanych, które chciałyby by przetestować różne rozwiązania oraz poszerzyć wiedzę. Poziom przekazanej wiedzy będzie dostosowany do uczestnika.

Na poniższych nagraniach możesz zapoznać się z dostępnym wyposażeniem z którego będziesz mógł skorzystać podczas warsztatów

Wycieczka po moim domowym browarze 2022 https://bit.ly/3No6CFU
Wycieczka po moim domowym browarze 2021 https://bit.ly/3GB8ndS
Wyposażenie Browaru https://bit.ly/3TFf5Ho
Warzenie piwa https://bit.ly/3ANur43

Warsztaty poprowadzi:

Sebastian Strzeliński - Piwowar Domowy z kilkoma sukcesami na koncie między innymi 3 miejsce na MPPD 2023. Dyplomowany Piwowar (UPWr), sędzia piwny z certyfikatem PSPD i doświadczeniem na konkursach piw domowych (MPPD, Warszawski KPD, Flisacki KPD) oraz komercyjnych (Konkurs Greater Poland). Autor vloga @BrowarDomowyStrzal oraz artykułów w czasopiśmie Piwowar. Działa w Wielkopolskim Oddziale Terenowym Polskiego Stowarzyszenia Piwowarów Domowych (https://pspd.org.pl) jako członek zarządu.

Warsztaty odbędą się stacjonarnie w Browarze Domowym Strzał (Plewiska pod Poznaniem), w trakcje warsztatów będzie można się zapoznać z całym wyposażeniem pół-profesjonalnego Browaru Domowego. Termin do ustalenia indywidualnie, po wygranej aukcji.
Samo warzenie piwa może zostać przeprowadzone na jednym z wybranych systemów G30, BrewZila, czy na autorskim rozwiązaniu.
Fermentacja Warzonego piwa odbywać się będzie w fermentorach stożkowych z kontrolą temperatury oraz śledzeniem zdalnym parametrów postępującej fermentacji.

PROGRAM WARSZTATÓW:
Część 1
Podstawy teoretyczne produkcji piwa
BHP
Omówienie poszczególnych etapów
Przygotowanie receptury wybranego stylu
Część 2
Warzenie Piwa
Cześć 3
Rozlew i Butelkowanie
Degustacja i Ocena sensoryczna
Część 1 i 2 może odbywać się tego samego dnia zależnie od poziomu wiedzy kursanta, Część 3 odbywa się po skończonej fermentacji zależnie od stylu piwa 4-8 tygodni po warzeniu.

Po zakończeniu warsztatów uczestnik oprócz wyniesionej wiedzy teoretycznej i praktycznej zabierze ze sobą uwarzone piwo, którym będzie mógł się pochwalić wśród znajomych… wielu znajomych - jakieś 2 skrzynki ;)

#piwo #piwowarstwo #youtube #polskiyoutube
seba_s - #BrowarDomowyStrzal #wosp #wosp2024
Hej, zapraszam do udziału w aukcji > htt...

źródło: wośp4

Pobierz
  • Odpowiedz