Praktycznie codziennie wychodzi jakaś nowa afera czy nieprawidłowość związana z rządami Zjednoczonej Prawicy a ludzie się dalej dziwią, że nowy rząd chce dobrze przeanalizować tak gigantyczne projekty jak #cpk czy #atom
No najlepiej to na ślepo w to wejść, na pełnej k..., bez trzymanki. Po co jakieś analizy, kontrole i inne bzdety. Jeszcze coś wykryją...
@josedra52: teraz PO wykryje machlojki, minie 8 lat zanim zrobią projekt po swojemu. Wtedy przyjdzie PiS i zaora ich projekt. Oj tak się żyje w tym kraju.
@josedra52: tak, jest to dziwne bo tak strategiczne projekty muszą być kontynuowane niezależnie od skali korupcji i złodziejstwa. Po prostu trzeba to przejąć i kontynuować, a nie wykorzystywać niegospodarność jako pretekst do uwalenia projektu.
Od jakiegos czasu probuje zglebic temat. Ale nie moge znalezc dobrego opracowania.
@TeoriaWielkiegoPrzegrywu: niestety, ale ilekroć na Fb/Ig/YouTube starałem się z kimś o tym porozmawiać to nie mieli na to dowodów, argumentów. Używali tylko siły, którą pokazywała im do tej pory stara władza - przekrzykiwanie, chamstwo i obraza.
@buczubuczu: Ja powaznie chce to sprawdzic. Slysze ze Tusk=Niemcy powtarzane jak mantra. I teraz jako osoba, ktora wsparla jego partie chcialbym sprawdzic czy czasem nie ma faktycznie jakis powiazan z Niemcami. Oczywiscie pomijajac glupie dowody w stylu "fur Deutschland ".
A narracja ludzi powtarzajacych to jest ostatnio taka. Tusk zamknie CPK i EA dlatego, ze niemiecki agent. Tusk niemiecki agent dlatego, ze chce zamknac CPK i EA.
@josedra52: "Audyt atomu przez Tuska" i w głowach dzbanów już huczą echa dział niemieckich. Już im Niemiec zamyka elektrownię atomową, CPK i zakłada nam chomąta na szyje. #!$%@? z PISu nie można wierzyć w ani jedno słowo, ale według nich mamy pchać się na oślep, bo elektrownia jest potrzebna na wczoraj. No jest, no i? Ja chcę audytu, jak to jest z umowami, jak to z tymi działkami jest, Obajtek
@josedra52: ja na razie nie wychodzi afera czy nieprawidłowość, tylko rozpoczynane są kolejne kontrole, powoływane komisje śledcze czy inne tam takie, co z nich wyjdzie dowiemy się jak się zakończą.
Choć oczywiście informacje typu "CBA kontroluje kogośtam" są w powszechnym odbiorze równoznaczne z "ktośtam cośtam przeskrobał", no ale to nie to samo.
@josedra52 drama, igrzyska dla pospulstwa. Ciekawe co tam za kulisami sie dzieje. Zawsze dzieje sie coś kiedy wszystkie media zajete sa dramami. Nic nie wyjdzie z tych komisji, nikt nie bedzie skazany, zobaczysz, sa zrobione tylko po to zeby wszystkich czyms zajac. Tak sie robi polityke.
było by ogromnym zaniedbaniem bez kontroli kontynuować tak poważne sprawy
@Hethrir: i przecież nikt nie oczekuje kontynuowania ich bez kontroli, ale oczekuje się kontynuowania ich z odpowiednią kontrolą a nie zaprzestania ze względu na potrzebę kontroli czy pod jakimkolwiek innym pretekstem.
Praktycznie codziennie wychodzi jakaś nowa afera czy nieprawidłowość związana z rządami Zjednoczonej Prawicy a ludzie się dalej dziwią, że nowy rząd chce dobrze przeanalizować tak gigantyczne projekty jak #cpk czy #atom
@josedra52: Bardzo dobrze, że analizują, ale zarazem bardzo dobrze, że jest nacisk ludzi, by zająć się strategicznymi inwestycjami, które są nie na rękę szwabom. Atom jest potrzebny na wczoraj, a mówi się o 2035 roku,
No najlepiej to na ślepo w to wejść, na pełnej k..., bez trzymanki. Po co jakieś analizy, kontrole i inne bzdety. Jeszcze coś wykryją...
#bekazpisu #polityka
@TeoriaWielkiegoPrzegrywu: niestety, ale ilekroć na Fb/Ig/YouTube starałem się z kimś o tym porozmawiać to nie mieli na to dowodów, argumentów. Używali tylko siły, którą pokazywała im do tej pory stara władza - przekrzykiwanie, chamstwo i obraza.
I teraz jako osoba, ktora wsparla jego partie chcialbym sprawdzic czy czasem nie ma faktycznie jakis powiazan z Niemcami.
Oczywiscie pomijajac glupie dowody w stylu "fur Deutschland ".
A narracja ludzi powtarzajacych to jest ostatnio taka.
Tusk zamknie CPK i EA dlatego, ze niemiecki agent.
Tusk niemiecki agent dlatego, ze chce zamknac CPK i EA.
#!$%@? z PISu nie można wierzyć w ani jedno słowo, ale według nich mamy pchać się na oślep, bo elektrownia jest potrzebna na wczoraj. No jest, no i? Ja chcę audytu, jak to jest z umowami, jak to z tymi działkami jest, Obajtek
Choć oczywiście informacje typu "CBA kontroluje kogośtam" są w powszechnym odbiorze równoznaczne z "ktośtam cośtam przeskrobał", no ale to nie to samo.
Komentarz usunięty przez moderatora
@Hethrir: i przecież nikt nie oczekuje kontynuowania ich bez kontroli, ale oczekuje się kontynuowania ich z odpowiednią kontrolą a nie zaprzestania ze względu na potrzebę kontroli czy pod jakimkolwiek innym pretekstem.
No czy to poważne? Moim zdaniem nie.
@josedra52: Bardzo dobrze, że analizują, ale zarazem bardzo dobrze, że jest nacisk ludzi, by zająć się strategicznymi inwestycjami, które są nie na rękę szwabom. Atom jest potrzebny na wczoraj, a mówi się o 2035 roku,