Wpis z mikrobloga

Ja pierdziele padła nam maszyna w kołchozie. Znacie to uczucie kołchoźnicy pewnie, co nie? Zaraz się zacznie to mityczne "SZUKANIE PRACY NA SIŁĘ W KOŁCHOZIE ABY COŚ ROBIĆ BO SZEF ZOBACZY" w kołchozie.

Dajcie plusa na zachętę, znając życie wyślą mnie na tą pizgawice do odśnieżania albo inne g---o ( ͡° ʖ̯ ͡°)

#januszex #kolchoz #przegryw
  • 13
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

znając życie wyślą mnie na tą pizgawice do odśnieżania albo inne g---o ( ͡° ʖ̯ ͡°)

@Kadet20: to najlepiej - poślizgnij się na lodzie przy kierowniku, udawaj, że Ci dysk wypadł i cyk tydzień zwolnienia. A w tym czasie maszynę naprawią ¯\(ツ)/¯
  • Odpowiedz
@Kadet20: Mój janusz ma jeden wózek widłowy do obsługi magazynu pracującego 24/6, który właśnie padł i fajnie się ogląda burzę mózgów co z tym fantem zrobić xD dodam, że firma 100mln+ obrotu więc nie taka najmniejsza
  • Odpowiedz
@freeszpak: Ten wózek ma gdzieś blisko 10 lat, wymaga remontu/grubego serwisu bo wszystko się w nim sypie, węże popękane, łożyska rozsypane i sporo innych rzeczy, serwis był wycenił, 20k, no to tyle to nie, za drogo, zakładowy mechanik to zrobi.
No i to było gdzieś pół roku temu, zakładowy mechanik nie zrobił bo kiedy jak wózek w użyciu cały czas, a to wymaga kilku dni pracy xD
  • Odpowiedz
@Kadet20: Firma po sąsiedzku ma widlaka z małym udźwigiem (janusz przyżymianił przy zakupie) więc gdy mieli dostawę ciężkich palet pożyczali wózek od nas. Pewnego dnia naszej bestii padł alternator, janusz przyleciał z mordą że dlaczego mamy zepsuty wózek. My w szoku i to grubym. Od tego czasu skończyło się pożyczanie i janusz teraz chodzi i płacze że kierowca nie chce czekać (rozładowują palety ręcznie).
  • Odpowiedz
@Kadet20 ja robiłem w kołchozie jako operator maszyn na lini produkcyjnej i tam robota wyglądała tak żę jak jedna maszyna się zepsuła to cała produkcja stała i nie było nic innego do roboty i w sumie się cieszyłem jak raz na jakiś czas była awaria nie z mojej winy raz pamięta na nocnej zmianie była awaria to bite 8 h przesiedziałem xd
  • Odpowiedz
@Goronco: u mnie akurat jednoosobowa działanlność i zatrudniam tylko 7 osób ale wiem jaki mam obrót i wiem, że 5 wózków jest mi potrzebne na różne magazyny, też na zapas w razie awarii w środku sezonu itp i to działamy tylko od godz 7 do 17.
Jak można mieć jeden wózek w firmie pracującej 24/6? To trzeba być debilem xD
  • Odpowiedz