Wpis z mikrobloga

@MaxWalonkoo: Kolega kiedyś pół Polski przejechał bo napalił się na auto z ogłoszenia. Przez telefon była igła, a na miejscu okazało się, że to jest komplety szrot.
  • Odpowiedz
@MaxWalonkoo: Nie wiem jaką masz sytuację. Ale jeżeli ma to być poważniejszy zakup na najbliższych kilka dobrych lat, to proponuję chłodną głowę. Najlepiej upatrz sobie jeden model, przeczytaj o nim wszystko na forum/grupach FB. Możesz też tam zapytać, czy ktoś nie ma do sprzedania auta. Wiele takich samochodów rozchodzi się "wśród swoich". Dodaj sobie do obserwowanych filtry na stronach z ogłoszeniami i czekaj spokojnie, oglądaj.

Ze swojej strony powiem, że
  • Odpowiedz
  • 0
@Invisible_Spirit: Zazwyczaj auto u mnie jest 2-2,5 roku. Upatrzone mam Volvo v40 albo v60. Oplem się zainteresowałem, bo nowszy, lepiej wyposażony i wygląda świeżej według mnie.
Właśnie już myślałem, żeby kupić jakiegoś chrupka za 5 koła, ale nie wiem czy warto się w to pchać, skoro docelowe auto będzie w cenie +/- 40k.
  • Odpowiedz
@MaxWalonkoo: Bierz poleasingowe, przynajmniej interwały zachowane no i czasem można coś trafić, jak to nie było dla niższego szczebla.
Od komisów i "hehe prywatny MI SPRZEDOŁ", się ucieka.

To jest zaskakujące, że można zrobić rejestry obywateli, bazy IP, bazy kurna czegokolwiek, ale prześledzić historię auta, to jest już kurna cud.
  • Odpowiedz
  • 3
@tellet: z poleasingowymi to różnie bywa. Mam w rodzinie typka co miał poleasingówke i trafił dobrze. Przez parę lat nic wielkiego się nie działo. Też kiedyś typ w serwisie mi mówił, że jak przyjeżdżają auta w leasingu, to olej wymieniany co 40kkm, niczym się nie martwią działa to działa, jak nie działa to w------e, nie ich auto, niech kolejny właściciel się martwi. Poza tym duże przebiegi, ja sam miałem auto
  • Odpowiedz
@MaxWalonkoo: używany jedynie krajowy, od rzeczywistego wlasciela, najlepiej pierwszego, ewentualnie drugiego. Lub druga opcja to używane z salonu, gdzie dostajesz fakturę i gwarancje. Lepiej przepłacic i mieć święty spokój, niż zaufać jakimś januszom handlarzom, których w branży jest z 80%. Polecam profil bezwypadkowy net na FB - ciężko uwierzyć że aż tak niektórzy oszukują.
  • Odpowiedz