Wpis z mikrobloga

Też macie tak, że przesyt rozgrywek, co raz większa liczba spotkań, nieustanny sezon bez praktycznie żadnych dłuższych przerw, pre-seasony, dostępność piłki w telewizji i możliwość oglądania nawet ligi uzbeckiej w TV sprawiły, że straciliście ochotę na oglądanie piłki? Kiedyś potrafiłem spędzić całą niedziele od 12 do 22 na oglądaniu Serie A, a teraz jak jestem b----------y piłka nożna od stycznia do grudnia w przerwie na kolejny turniej reprezentacyjny to nawet nie mam ochoty tego odpalać xD

#pilkanozna #mecz
  • 7
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Bardamu: dokładnie tak. Przejadło się trochę, nawet liga mistrzów to już nie to samo co kiedyś. Turnieje międzynarodowe gdzie kwalifikują się prawie wszyscy to też jakaś porażka
  • Odpowiedz
@robertx: Liga Mistrzów przejadła mi się odkąd masz wszystkie mecze dostępne w TV, dodatkowo dwie różne godziny spotkań, podzielenie spotkań w 1/8 i coś na co czekałeś tygodniami stało się prawie tak powszednie jak liga. Dodatkowo polaryzacja futbolu na Bayern, PSG, Real, Atletico, mocne drużyny z Anglii i rodzynek z Włoch vs reszta i wiecznie te same „hity”.
  • Odpowiedz
@Bardamu Zgadzam się. Oglądam tylko Real Madryt oraz trafi się hit Ligi Angielskiej.
Ogólnie piłka nożna jako sport nie jest dla mnie tak atrakcyjna jak kiedyś. Pewnie będę kontrowersyjny, ale myślę że styl Guardioli mi to zepsuł. Mecze stały się takie pragmatyczne, piłkarze są pozbawiani kreatywności. Pepuś na końcu Cię z----e na środku boiska.
  • Odpowiedz
@Bardamu: dla mnie ochotę do oglądania odbiera to że teraz mecze bardziej wyglądają jak zawody lekkoatletyczne kto szybciej pobiegnie, kto kogo przepchnie lub kto szybciej poda piłkę. Nie ma już tej magii i pojedynków techniczno - dryblerskich. Bawienia się piłka. Wszystko jest mechaniczne, wypracowane i bez fantazji
  • Odpowiedz
całą niedziele od 12 do 22 na oglądaniu Serie A

@Bardamu: współczuję

Ale cos w tym jest, jak czegoś nie masz to pragniesz tego bardzo, a jak masz pod dostatek, to tego nie doceniasz i cie zaczyna nudzic.
Osobiscie polecam ogladac jeden mecz tygodniowo ulubionej druzyny i skroty meczy co cie interesuja.
  • Odpowiedz