Aktywne Wpisy
p1p2p3p4 +658
przychlasty już grzecznie siedzą jeden obok drugiego i wysluchują poleceń szefowej, która przekazuje im PLAN DZIAŁANIA na najbliższe dni xD a tyle razy pisała, ze to "URLOP" i "WAKACJE" xD a czy ty etatowcu jeździsz na Kretę z przełożonym? xD
#izadamczyk #frajerzyzmlm
#izadamczyk #frajerzyzmlm
piip5 +525
#frajerzyzmlm to milionerzy nie wychodzą na greckie śniadanie tylko sami robią w willi jajecznicę?
Więc mogliby produkować monsterki 0mg z dołączoną tabletką do rozpuszczenia ( ͡° ͜ʖ ͡°)
I oby tak się stało, bo k-----y dostaję że chłop 26 lat a muszę czekać na kasie samoobsługowej za soczkiem z kofeiną xD
#energetyki
@siemankooo: niby pisałeś w miarę sensownie ale tu to p--------z jak potłuczony.
Po pierwsze, są generalnie 3 grupy ludzi jeżeli chodzi o reakcję na kofeinę. Po drugie, każda ilość kofeiny która fizycznie wpływa na organizm ma potencjał uzależniający. Różnica taka że efektywność ma pułap średnio 400mg na dobę, że ludzie nie przekraczają tej ilości w większości przypadków,
@sqrvol: Raczej do fety, m-------u i koksu.
@Eremites: Kawa i herbata nie są targetowane w najgłupszych odbiorców — czyli dzieciaki. Zresztą porównaj sobie marketing kawy i herbaty do napojów energetycznych. Nie chodzi o zabranie możliwości, tylko ochronę najsłabszych.
Energetyk w dużej ilości to zło, a pomieszanie z alkoholem już w ogóle. Nie muszę chyba mówić, że większość 15/16 latków właśnie w tym wieku zaczyna pić a-----l,
Z wieloletniej tradycji grup samopomocowych?
Z doświadczeń innych ludzi?
Z natury biochemii mózgu?
Z mojego własnego doświadczenia?
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/books/NBK576548/
Wystarczy wpisać frazę w Google i otrzymasz linki do prac naukowych.
Ale widać dzisiaj nie wypiłeś energetyka, to nie myślisz ( ͡~ ͜ʖ ͡°)
To są wasze dane z d--y, bo dzieci piją zazwyczaj max 1 energetyk dziennie, to ze są zjeby pijące po kkilka nie znaczy że wszystkim trzeba odbierać to prawo.
Zresztą pić dalej mozna i każdy dalej pije bo im rodzice kupują, prawo które uderza co najwyżej dorosłych bo przy kasie dłużej postoją i nie kupią energetyka przez neta.
Uwaga zaszokuję was, są dzieci co jedzą
O kondycję mojego mózgu się nie martw, nie potrzebuję wspomagaczy. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
I w artykule musiałby być umieszczony "Energy drink Black from Biedronka shops"?
Proszę: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3910223/
Białek, co to za wysyp Młodej Ignorancji?
Młoda ignorancja? A kto mi wysłał artykuł, który dotyczył zupełnie innych substancji aktywnych? Jest jednak lekka różnica między kokainą a tauryną, a to właśnie to pierwsze stanowiło przykład w badaniach, które od Ciebie dostałem. ( ͡°( ͡° ͜ʖ( ͡° ͜ʖ ͡°)ʖ ͡°) ͡°)
@mbasasello: No i widać że nie wiesz o czym piszesz, po wódce można umrzeć, po energetyku nie, chyba że kilkanaście/kilkadziesiąt wypijesz xD
Jedzenie regularnie batonów powoduje więkssze problemy zdrowotne niż energetyki.
W energetykach najgroźniejszy jest cukier, kofeina jest groźna jak będziesz pić po 5