Aktywne Wpisy
kamz_4con +288
Zdziwiło mnie, że 1700 osób popiera taki wpis. Zero refleksji nad integralnością swojego narodu i afirmacja narodu obcego są dla mnie kuriozalne i prowadzi do konkluzji, że jest bardzo duża grupa osób, dla której lojalność narodowościowa jest zbędna. To prosta droga do wejścia w tę lukę przez inne państwa.
#ukraina #polska #ojkofobia #optymizmnajwyzszaformanaiwnosci #4konserwy
#ukraina #polska #ojkofobia #optymizmnajwyzszaformanaiwnosci #4konserwy
Zoyav +104
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
Razem z różowym paskiem zarabiacie co miesiąc 12k zl. Bez kedytu i bąbelka więc po odjęciu kosztów życia zostaje Ci pare klocków na inne wydatki a jak przychodzi do kupna samochodu to za 25k jedyne na co Cie stać to 13 letnia strucla z 268 tys km przebiegu i 5 właścicieli za sobą.
Żeby nie było: od roku jeżdżę 20 letnim gruzem z podtlenkiem biedy zwanym potocznie LPG ale myślałem o czymś bardziej komfortowym.
Też tak macie?
#motoryzacja #zalesie
Cytując pierwszy lepszy wynik z googla:
"Średnie wynagrodzenie brutto w sektorze przedsiębiorstw za sieprień 2023 r. wyniosło 7368,97 zł brutto, co przekłada się na płace wynoszące
Np definicja z angielskiej Wikipedii mówi że The middle class includes: professionals, managers, and senior civil servants.
Uważasz że managerowie średniego i wyższego szczebla, dyrektorzy państwowych spółek albo starsi specjaliści zarabiają blisko minimalnej?
Średnia klasa to ktoś kto kupuje sobie za gotówkę