Aktywne Wpisy
tojestmultikonto +81
#diy #elektronika #hobby #zrobtosam #tojestmultikonto
Zrobiłem podświetlenie do wyłącznika światła. Mostek prostowniczy, dwa rezystory 390k 1/4 W, kondensator 1 nF / 3kV i niebieska dioda dyfuzyjna. Dioda może posłużyć również za kontrolkę. Jest podłączona między L i N (mam dodatkowy przewód N w puszce, więc jest to osobny obwód elektryczny omijający oświetlenie i działający non stop niezależnie od tego czy światło jest
Zrobiłem podświetlenie do wyłącznika światła. Mostek prostowniczy, dwa rezystory 390k 1/4 W, kondensator 1 nF / 3kV i niebieska dioda dyfuzyjna. Dioda może posłużyć również za kontrolkę. Jest podłączona między L i N (mam dodatkowy przewód N w puszce, więc jest to osobny obwód elektryczny omijający oświetlenie i działający non stop niezależnie od tego czy światło jest
tenebrarum +2
S33 został już anulowany – następne Starshipy mają być statkami nowej generacji.
Warta podkreślenia jest obecność systemu cargo od statku 28.
#texasbocachica
@texas-holdem: a co to jest system cargo?
@kwanty Inne powierzchnie aero, większe zbiorniki (o >8 metrów wydłużony statek), 9 silników. Plus zapewne wiele technicznych poprawek.
@Promozet1: Nic oficjalnego ale można zakładać $10-20 mln.
@texas-holdem: Ciekawe że potrzebne są te dodatkowe silniki. Jak już są na jakiejkolwiek niskiej orbicie to wystarczył by jeden silnik (dźwiganie zbędnej masy jest... zawsze zbędne). Wiem, że jak najszybszy start jest korzystny bo każda sekunda przed wejściem na orbitę oznacza że silniki muszą kompensować przyciąganie grawitacyjne (martwy ciąg?). Ale też z przyspieszeniem nie da się szaleć bo