Wpis z mikrobloga

PiS zamiast budować prywatne zaplecze medialne przez ostatnich 8 lat to skoncentrował wszystkie siły w niebędących ich własnością mediach publicznych - i teraz płacz po zmianie władzy, że trzeba oddać.

Po oddaniu władzy sprawiają wrażenie chaotycznych, rozwrzeszczanych ćwierćinteligentów w jeszcze poważniejszym stopniu, niż robili to podczas rządzenia (myślałem, że bardziej się już nie da).

Zresztą to chyba nie tylko moje odczucie, bo już po wyborach polecieli chyba 5% w sondażach - w tak krótkim czasie to sporo. I to pewnie nie koniec.

#tvpis #polityka
  • 8
Po oddaniu władzy sprawiają wrażenie chaotycznych, rozwrzeszczanych ćwierćinteligentów w jeszcze poważniejszym stopniu, niż robili to podczas rządzenia (myślałem, że bardziej się już nie da).

@meltdown: Sęk w tym, że w PiSie nikt nie przewidywał porażki. Ta partia już tak zapędziła się w swoim patologicznym stylu zarządzania, że Kaczyńskiemu bano się powiedzieć, że przejebią. Też druga sprawa, że absolutnie nikt nie przewidział takiej frekwencji, co rozwaliło praktycznie wszystkie przewidywania.
@meltdown Ale może i chcieli budować, bo strumień kasy do ich mediów płynął. Tylko co z tego, skoro te pieniądze przejedli a z resztek kasy kopiowali przekaz z TVP. Mieli na tacy wyłożone jak zrobić takie media, bo mogli wziąć przykład z Polsatu i działań Gawryluk. No ale po co, skoro Sakiewiczom i reszcie płynęła darmowa kasa, a Kaczyński myślał, że będzie rządził jak Orban.