Aktywne Wpisy
mirko_anonim +172
✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Żona namówiła mnie na skorzystanie z usług projektanta wnętrz do łazienek i kuchni. Nigdy więcej.
Z początku nie byłem przekonany ale mając natłok innych budowlanych obowiązków i chęć posiadania funkcjonalnej kuchni przystanąłem na to.
Wybraliśmy specjalistkę z tych polecanych, wzięła za wszystko raczej rozsądną kwotę (na szczęście wpłacona dopiero pierwsza transza) i czekaliśmy.
Różne
Żona namówiła mnie na skorzystanie z usług projektanta wnętrz do łazienek i kuchni. Nigdy więcej.
Z początku nie byłem przekonany ale mając natłok innych budowlanych obowiązków i chęć posiadania funkcjonalnej kuchni przystanąłem na to.
Wybraliśmy specjalistkę z tych polecanych, wzięła za wszystko raczej rozsądną kwotę (na szczęście wpłacona dopiero pierwsza transza) i czekaliśmy.
Różne
Mariaci +249
Przecież metal przewodzi prąd więc kuchenka->metalowy garnek->metalowa łyżka->ja.
Co to za czary?
#pytanie #gotowanie #elektronika
Komentarz usunięty przez moderatora
how do they work
I tam lepiej było nie dotykać ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Właśnie ze względu na wykorzystanie zjawiska indukcji magnetycznej musisz mieć odpowiednio przystosowane patelnie czy garnki. Spróbuj sobie coś podgrzać na płycie indukcyjnej w ceramicznym naczyniu w ramach eksperymentu.
Pewnie prądy wirowe w garnku mają mają niskie napięcie i wysokie natężenie, więc nawet jeśli coś się indukuje w łyżce to najwyżej się będzie nagrzewać.