Wpis z mikrobloga

@jordanos: Kolarstwo nie ma dużo odbiorców, więc znani są bardziej z zimowych, ale masz racje nie można im nic ująć w komentarzach z kolarstwa. Oczywiście rozmawiając z nimi nie hierarchizowałbym tak tego.

@Felonious_Gru: ok. 23 golda i pożyczka w providencie #takiestawki
  • Odpowiedz
@Patros: Muszę trochę uspokoić Twój optymizm z tymi płatnymi praktykami/stażem. Jeszcze kilka lat temu praktyki w redakcja sportowych (przynajmniej w Warszawie) były darmowe i polegały na przeklejaniu depesz z papu. Powodzenia, od początku próbuj poznawać jak najwięcej osób, z doświadczenia wiem, że to procentuje.
  • Odpowiedz
@stevemaster: Mój optymizm wynika pewnie z tego, że rozmawiam, też z Przeglądem Sportowym i tam napisali mi, że płacą za wierszówki. Zobaczymy jak będzie, nie nastawiam się na zarobek, a na kontakty i doświadczenie. Dzięki :)
  • Odpowiedz
@Patros: Bo to jest norma. Większość redakcji nie podpisuje płatnych umów tylko opłaca wierszówki. Minus jest taki, że z reguły trafia się po prostu do działu newsowego i robisz bieżący materiał tzn. depesze, galerie itp. Wierszówki pewnie będą dodatkiem, który będziesz mógł robić po pracy. Obyś trafił na osobę, która nie będzie chciała wykorzystać Twojej obecności jako zwykłej pomocy przy najgorszych (czyt. najnudniejszych) sprawach. Sam wiem, że studentów/praktykantów/nowych traktuje się jako
  • Odpowiedz