Aktywne Wpisy
maciejj +418
A idź Pan w #!$%@?.
tak-nie-wiem +90
Rewolucja w technologii mobilnej, która była... ale jednocześnie jej nie było.
Okolice lat 2007 - pozostaniemy jeszcze przy tym okresie - były czasami, gdy rynkiem mobilnym rządził system Symbian. I "rządził" to mało powiedziane, był niemalże monopolistą. Pojawiały się co prawda takie rozwiązania jak Windows CE Microsoftu (rok 2002), czy BlackBerry (także 2002), ale były to rozwiązania mimo wszystko niszowe.
Tymczasem w Mountain View - niewielkim mieście z pięknym widokiem na górę
Okolice lat 2007 - pozostaniemy jeszcze przy tym okresie - były czasami, gdy rynkiem mobilnym rządził system Symbian. I "rządził" to mało powiedziane, był niemalże monopolistą. Pojawiały się co prawda takie rozwiązania jak Windows CE Microsoftu (rok 2002), czy BlackBerry (także 2002), ale były to rozwiązania mimo wszystko niszowe.
Tymczasem w Mountain View - niewielkim mieście z pięknym widokiem na górę
1. Jak i ile czasu się rozgrzewacie przed bieganiem? Jak się skutecznie rozgrzać? Ostatnio sobie zrobiłem taką ogólną rozgrzewkę jaką robię przed treningiem siłowym (dynamiczna) + to co robie zawsze czyli 5 minut lekkiego biegu no i to w ogóle nic mi nie daje. Dopiero po około 20(!!) minutach właściwego biegu (12-13km/h) czuje przypływ energii, puszczają kolki i mięśnie się rozkurczają i mogę podnieść tempo.
2. Jak dużą różnicę robią buty za 150zł z decathlonu od jakichś za 200-300zł? Bo takie 300+ to raczej nie będą mi potrzebne.
3. Na jakie dystanse używacie jakichś wspomagaczy typu izotoniki czy jakieś szoty węglowe? 5km to w ogóle sens jest? Czy raczej od 10km? A jak to wygląda na jakichś biegach organizowanych, rozdają takie rzeczy i można sobie podczas biegu wypić?
4. Czy będąc na redukcji mocno sobie ograniczam progres? Czy wydolność nie ma aż takiego związku z deficytem kalorycznym?
5. Jakie sterydy trzeba brać żeby biec 19km/h przez 5km albo 18km/h przez 10km? xD
#bieganie #biegajzwykopem
1. W lato też się tak długo rozgrzewasz? Zimą to czasami normalne, że dłużej organizm się przystosowuje.
2. Te droższe w większości przypadków na dłużej starczą, ale to nie ma reguły.
3. Wspomagacze (żele) od 20km+, na sprint 5km/10m nie warto moim zdaniem. Na trening izotonik zawsze warto.
4. Nie wiem, ważne żeby węglowodanów dostarczać, być mieć z czego biec.
5.
Jeśli wierzyć bieżni to mi wychodzi niecałe 5min/km
1. W lato jak biegałem na dworze, a nawet jak było chłodniej (poniżej 10 stopni) to wydaje mi się, że się szybciej rozgrzewałem. Natomiast od 2-3 miechów biegam na bieżni na siłce. I nawet nie wiem czy powinienem liczyć czas od początku skoro dopiero po kilkunastu minutach biegnę na 100%
1. U mnie zazwyczaj ok 10-15 minut biegu/truchtu i jakieś podstawowe wymachy przy ławce, płocie i później właściwy trening. Nie biegam na bieżni stacjonarnej. Pamiętaj że bieg na bieżni != bieg na zewnątrz. Ponoć by to urzeczywistnić można podnieść nachylenie na bieżni.
2. Buty przede wszystkim powinny być dla Ciebie wygodne i zapewniać amortyzację. Zazwyczaj lepsze wykonanie i materiały idą w parze z ceną. Sporo osób polecało też buty z
4. Interwały trochę biegałem, ale ostatnie 3miechy trenuje pod 5km i staram się zwiększać intensywność maksymalnie jak mogę. Jak nie przesadzam z deficytem to na codzień nie czuję, że brak mi energii, więc w sumie nie wiem. Pewnie jakaś mała różnica jest
5. Koledzy wyzej zbywają cie z odpowiedzią na pytanie 5, wiec tak, z lzejszych srodkow to gw, sr, milidronat, T w niskich dawkach cos jak trt.