Wpis z mikrobloga

Moja paczka przeleżała dzień w paczkomacie, ale odebrałem i ja ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Podczas wyciągania ze skrytki spore zaskoczenie, bo była dość ciężka XD Od razu flaszbaki z poprzedniej edycji jak się zastanawiałem czy mi tam mój nadawca kamieni napakował (i tak, były 2 worki kamieni do hydroponiki ( ͡° ͜ʖ ͡°) ) XD Nie mam aktualnie innej wagi niż kuchenna do 5 kg, ale jak porównywałem z bańką 10l wody to waga była podobna, więc myślę, że były to okolice 10 kg. Co więc tam tyle ważyło? ( ͡° ͜ʖ ͡°)

W środku na samej górze paczki czekał na mnie list, niestety mój nadawca się nie podpisał nickiem wykopowym. Po tym co znalazłem w środku mogę się jedynie domyślać, że ma na imię Krystian. Może ujawni się nam tutaj w komentarzu, bo paczka jest dla mnie naprawdę świetna ()
Następnie w paczce w moje oczy rzuciła się spora ilość różnych wafelków oraz orzechów. Z elementów spożywczych znalazło się także własnej roboty wino, uważam to za bardzo fajny element paczki, już w jednej z poprzednich edycji również dostałem takie domowej roboty i było bardzo dobre. Do picia również znalazłem w paczce herbatkę ziołową, z pewnością użyję jej do rozdziewiczenia ostatniego elementu paczki ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Moja para również nie zapomniała o rozrywkowym aspekcie, dorzucił dla mnie dwa polybagi z Lego oraz karcianą grę planszową - z pewnością będzie grane i składane ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Przejdźmy następnie do ogrodniczej kategorii prezentowej. Znalazłem tutaj książkę Ogród Gai, po przejrzeniu wydaje się być bardzo interesująca, na pewno część rozwiązań wprowadzę do swojego ogrodu :D Do tego zestaw nasion, pozyskanych własnoręcznie przez autora paczki ze swojego ogrodu oraz tajemnicza roślina ogrodowa w doniczce. W pierwszej chwili skojarzyła mi się ona z winogronem. Po sprawdzeniu doniczki znalazłem jedną naklejkę, ale nie jestem pewien czy dotyczy ona tego co aktualnie znajduje się w tej doniczce.
I pora na finałowy element paczki. Coś o czym marzyłem od dawna, zawsze je oglądałem przy okazji odwiedzin sklepów typu homeandyou czy inna homla. Mowa o żeliwnym dzbanku do herbaty. No mega mi się one zawsze podobały, więc taki prezent jest prawdziwym strzałem w dziesiątkę () A tutaj jeszcze mamy solidną litrową wersję ( ͡ ͜ʖ ͡)

Paczka pierwsza klasa, wesołych świąt dla mojego nadawcy, niech Ci tam wszystko pięknie rośnie w Twoim ogrodzie ()

#wykopaka #pokapake

Fishuur - Moja paczka przeleżała dzień w paczkomacie, ale odebrałem i ja ( ͡° ͜ʖ ͡°)
...

źródło: wykopaka1

Pobierz
  • 12
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach