Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 20
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

via Android
  • 3
@Towarzysz_Pawulon zależy od obozu, pelikany z SLD się nie różnią praktycznie niczym od silnych razem więc wiadomka poziomka, jak tylko Hołownia ukarał Brauna to się mało w gacie nie zesrali ze szczęścia i od "religia zła" przeszli posłusznie zgodnie z linią koalicji do "ojoj, tak to nie wolno, wiarę świętą obrażają Żydów najwspanialszych" - drugi obóz (głównie anty tuskowy zakorzeniony przy partii Razem - niektórzy pro izraelscy w wojnie, w tym
  • Odpowiedz
@Njal: a ja tam uważam że czy to ten świecznik czy choinka to nie jest jakaś tragedia, święta się kończą i znikają takie symbole a jednak taka choinka czy świecznik nie jest czyms krwa strasznym, ważne żeby nie wpuszczać nic arabskiego
  • Odpowiedz
Nie powinno być żadnych świec hanukowych, żadnych krzyży ani jakichkolwiek innych symboli czy obrzędów religijnych na terenie parlamentu i tyle w temacie.

@Njal: no temu panu to trzeba polać, a jak nie pije, to dobrą kawę zrobić. Jestem za.
  • Odpowiedz
@Njal no nie powinno być, ale takie coś robi się demokratyczną zmianą regulaminu Sejmu albo ustawą, która by też zakazała symboli religijnych na terenie innych państwowych instytucji. Przypominam, że w ostatnich latach coraz więcej polityków, nie tylko z Lewicy, zwracało na to uwagę, tak że była szansa na w miarę normalne wprowadzenie tego w życie.

Braun natomiast całkowicie to zaprzepaścił, nikt tego przez długi czas nie poruszy, bo przez min. kilka
  • Odpowiedz
No, może muzułmanie.

@niedoszly_andrzej: ( ͡° ͜ʖ ͡°) Wydaje mi się, że muzułmanie mogli też być prześladowani (w sensie tatarzy), ale nie mam pojęcia

Tak czy siak, antysemityzm dość mocno się wybił w II RP, oraz jako zjawisko też mam wrażenie, że się wybija w historii. Chrześcijanie po prostu nienawidzą Żydów.

Czy to uzasadnia chanukę w Sejmie? Nie jestem do końca przekonany, może czas by właśnie
  • Odpowiedz