Aktywne Wpisy
johnmaverick +6
siema! mieszkam w samym centrum, woda podniosła się błyskawicznie o metr, zalewa już niektóre zejścia, podesty, schody, dostałem info w nocy od służb, że zalało most w marszowicach, jest zamkniety, woda sie przelewa, na treśnie pokazuje dopiero 450 cm, ale tutaj widac róznice, woda zapiernicza duzo szybciej i wyżej niz jeszcze kilka godzin temu
#wroclaw #powodz
#wroclaw #powodz
picasssss1 +239
Holiday park tego milionera co kazał wały rozkopać w Jeleniej górze. Abstrahując od tego dzbana to kto tam jeździ zdrowy na umyśle xD ni to hotel nie to domek na uboczu, wygląda to jak obóz koncentracyjny.
#powodz
#powodz
Jak wiadomo w największym interesie samych posłów jest to żeby ludzie zżerali przeedytowaną papkę z serwisów informacyjnych opłacanymi z ramień swoich partii i powszechnie stosowaną praktyką przez rządząca w danym momencie partie jest podawanie tematów zastępczych w momentach gdy procedowane są prawdziwie ważne ustawy z punktu widzenia państwowości. Im mniej wyborca interesuje się tym co właściwie naprawde dzieje się w gmachu sejmu tym dla posłów lepiej, wyborca ma zagłosować i się potem jak najmniej interesować. Potem wszyscy są zszokowani gdy na imprezie urodzinowej u Roberta Mazurka po koleżeńsku biesiadują sobie posłowie PiS i PO podczas gdy w mediach jest właściwie wojna.
Dlatego świetne jest to że te transmisje się odbywają i tak się podobają, bo to powoduje że ogromnym skandalem w tej chwilii byłoby nawet sugerowanie żeby te transmisje jednak "zredukować" bo to jest "poważna izba sejmu" w której proceduje sie "poważne sprawy". Mam gorącą nadzieję że w momencie gdy obecnie rządząca koalicja sama będzie musiała przegłosować coś medialnie niewygodnego to jednak nie nastąpi jakaś autorefleksja że może jednak youtube to zła platforma nad którą państwo polskie nie ma kontroli. Byłoby to napewno ogromonym uderzeniem wizerunkowym w Hołownię, więc wydaje mi się że nie ma szansy się to stać, ale nigdy nic nie wiadomo.
#sejm #polityka
https://orka2.sejm.gov.pl/IZ6.nsf/main/5B2A4B41
@Loanel: Na pewno tak by się nie stało, przecież teraz koalicja jest kryształowa, a marszałek ładnie mówi ( ͡° ͜ʖ ͡°)