Aktywne Wpisy
paxtax +6
#hydraulika Jak odkręcić taką srubę? #remontujzwykopem

źródło: Zrzut ekranu z 2024-12-06 16-12-16
Pobierz
Ech, dorosły chłop ze mnie, a płaczę jak bóbr.
Mieszkam w domku jednorodzinnym. Latem przychodziła do mnie taka pół-oswojona kotka, której dawałem jeść. Jak zaszła w późną ciążę, to wystawiłem jej pudełko na tarasie, żeby ona mogła bezpiecznie urodzić, a ja ją złapać i wysterylizować i z czasem zabrać i rozdać dzieciaki.
Po urodzeniu w połowie września początkowa nie skorzystała z "oferty", tylko jak zwykle raz dziennie przychodziła coś przekąsić. Ale jak zrobiło się
Mieszkam w domku jednorodzinnym. Latem przychodziła do mnie taka pół-oswojona kotka, której dawałem jeść. Jak zaszła w późną ciążę, to wystawiłem jej pudełko na tarasie, żeby ona mogła bezpiecznie urodzić, a ja ją złapać i wysterylizować i z czasem zabrać i rozdać dzieciaki.
Po urodzeniu w połowie września początkowa nie skorzystała z "oferty", tylko jak zwykle raz dziennie przychodziła coś przekąsić. Ale jak zrobiło się

źródło: 20240930_142608
Pobierz
Mam, k---a, taki niebywały problem. Chcę nałożyć teksturę tylko na jedną ścianę, więc w Edit Polly w trybie zaznaczania Polygon klikam na ścianę, podświetla się, wybieram z Material Editor swoją teksturę i i tak kurna jego mać nakłada się na wszystkie ściany. W komentarzu pod jakimś filmem na yt widziałem, że trzeba wybrać na obiekcie opcję "Convert to editable polly" bo to nie jest to samo co modyfikator "Editable Polly"... no ok. Spróbowałem na prostym obiekcie tak zrobić i zadziałało, ale nie chciałbym tak wszystkich swoich konstrukcji convertować... Czy ktoś się orientuje dlaczego tak prosta rzecz jest tak utrudniona przez twórców?
#grafika #3d #grafika3d dorzucę też #blender #kiciochpyta, może ktoś wie...
@GrzegorzPorada: oki, jest to jakieś wyjście i działa, dziękuję. Natomiast jeżeli ktoś znajdzie jeszcze łatwiejsze wyjście to proszę niech napisze.