Wpis z mikrobloga

#metal #blackmetal #progressivemetal
#cultowe (1211/1000)

Enslaved - What Else is There? z bonusu do płyty pt. E (2017), a w oryginale oczywiście utwór grupy Röyksopp, z płyty pt. The Understanding (2005)

No cóż, wielką miłością darzę ten numer i to wykonanie. Zawsze lubiłem covery w rocku i metalu, a szczególnie takie, które nie były odgrywane 1:1 (jak ha tfu Cugowscy wzięli i skopiowali the best of Queen XD), za to przemieniane totalnie po swojemu. Jeszcze bardziej lubię covery piosenek które lubię w oryginale (a tę tutaj BARDZO), a jeszcze bardziej doceniam covery gitarowe, niegitarowych piosenek, bo wymagają wizji i napracowania aranżarskiego.

Ciekawostka - cover wymyślił, w dużej części go odegrał i zaśpiewał te czyste wokale nowy (wtedy w 2017) klawiszowiec Enslaved Håkon Vinje. Jego norweski akcent jest prawie tak fajny jak Karin Dreijer ( ͡° ͜ʖ ͡°)

------------
#cultowe - tag do śledzenia lub czarnolistowania przez tych którzy followują moją osobę z innych powodów niż muzyka.
Kiedyś przez tysiąc dni postowałem tu piosenki które z różnych względów weszły mi w głowę w ciągu ostatnich 20 lat. Teraz wrzucam już niekoniecznie codziennie rzeczy, które wtedy nie zmieściły się na liście, które mi się przypomniały, lub których słucham aktualnie. W dalszym ciągu szerokopojęty rock, metal, punk i pochodne.
https://rateyourmusic.com/~cultowe
cultofluna - #metal #blackmetal #progressivemetal
#cultowe (1211/1000)

Enslaved - Wh...
  • 1
  • Odpowiedz
@cult_of_luna: Mam duży sentyment do tego chłodu który czuć u Enslaveda i paręnaście lat temu dużo ich słuchałem, nawet zaryzykowałbym stwierdzenie, że przez długi czas ich muzyka mnie kształtowała. Ale gust się zmienił i dzisiaj ta ich progresja zupełnie mi nie leży, co najwyżej Vikinglir Veldi czy Frost sobie przesłucham ale to na spokojnie trzeba i w nastroju być.

Tak obiektywnie patrząc to z całej norweskiej sceny metalowej z początku
  • Odpowiedz