Wpis z mikrobloga

Ludzie jadący rano komunikacją miejską, mający włączony dźwięk klawiszy w telefonie, powinni zostać natychmiastowo wykluczeni ze społeczeństwa. Jedziesz rano do roboty, chcesz trochę jeszcze zamknąć oczy, odpocząć, pomyśleć, a tu obok ktoś wchodzi na messengera, czy inny komunikator i zaczyna pisać nową epopeję narodową. Tap, tap, klik, klik. Rozumiem odpisać komuś: ok, tak, yhy, no ale nie nagle rano ich oświeca, wena uderza do głowy. Nowy "Pan Tadeusz" powstaje. Macie wy ludzie rozum?

#oswiadczenie #takaprawda #komunikacjamiejska #gownowpis #niebieskiepaski #rozowepaski
Pobierz katolewak - Ludzie jadący rano komunikacją miejską, mający włączony dźwięk klawiszy w...
źródło: temp_file7771399571303860237
  • 43
@katolewak: już nawet #!$%@?ąc od tego, czy to ranek, wieczór, tramwaj czy własny dom, nie rozumiem ludzi, którym nie przeszkadzają te wszystkie dźwięki i którzy każde kliknięcie w ekran muszą mieć potwierdzone piszczeniem i wibracją, przecież ja bym oszalała od tego po jednym dniu ( _) Są już tak niewrażliwi na bodźce, że mają na to wywalone, czy korzystają z telefonu tak, jak go dostali, i nie wiedzą
mieszni jesteście z tym zwalaniem winy na OPa, po to jest komunikacja zbiorowa, żeby z niej korzystać, a jak się przebywa wśród ludzi, to trzeba się zachowywać kulturalnie.

@choochoomotherfucker: kto zwala wine na opa? ja go zapytałem czy nie może sobie kupić auta skoro narzeka.
Jak mi się coś nie podoba to staram się to zmienić w miarę mozliwości.
@r5678 powtarzam, samochód posiadam, nawet jeżdżę nim czasem do pracy, ale ze względu na drogowy paraliż Bydgoszczy (roboty drogowe w kilkudziesięciu miejscach, wyłączone z eksploatacji mosty) korzystam z komunikacji miejskiej bo jazda po pracy samochodem do domu jest katorgą.
@krolwsi jakaś argumentacja czy po prostu przyszłaś pobluzgać? Mnie przeraża fakt, że tak dużo osób zgadza się z wpisem OPa. Bo wlewa się z niego ogromna frustracja, zupełnie niewspółmierna do tego, co go spotkało. Ale po co ja się produkuję w ogóle. To wykop. Normalna dyskusja w tym szambie jest rzadkością.
@pozpozi nie tylko ty. Ja nawet nie mam pojęcia, jaki mam dzwonek w telefonie, bo pierwsze co robię z każdym telefonem, to przełączam na wibracje ( ͡º ͜ʖ͡º)
@ksndr myślałem, że tak każdy ma xD przecież telefon i tak z reguły się nosi przy dupie, a jak się odkłada to znaczy że i tak nie odbierzemy bo zajęci. Telefony powinny być domyślnie na wibracji ( ͡º ͜ʖ͡º)
Argumentacja jest prosta. Szacunek i empatia. No wystarczy troche taktu i wyczucia, żeby widzieć, że ktoś jedzie obok Ciebie w komunikacji.

@krolwsi: z tym twierdzeniem się zgodze ale jak smutnym trzeba być żeby w tak dosadny sposób się #!$%@?ć o tak błachą rzecz to fakt, który mnie tutaj zastanawia. Dla mnie wpis jest niczym innym jak zwykłą frustracją i bólem dupy. Zachowanie godne tak chętnie wytykanych palcami "starych bab". I jasne,
@J_Dilla Masz rację, przepraszam za wcześniejszy komentarz.

Dobrze, że się zgadzamy co do zachowania. Jednak wiesz, trochę robi sprawę perspektywa. Jedziesz po 10 godzinnej operacji o 6 rano i słyszysz napazanie w ekran. Nie chodzi tu o samo pisanie, tylko o pisanie z dźwiękiem (niektórzy mają to włączone) i to było przedmiotem komentarza. Jstem w stanie bardziej zrozumieć w tym wypadku frustratow.
@J_Dilla przeczytałeś co pisze czy tylko chcesz mnie cisnąć? Każdy może pisać ile chce w komunikacji ja do tego nie mam nic. Chodzi mi o pisanie z włączonym dźwiękiem klawiszy. Masz też tą opcję włączoną? Przecież tak się nie da korzystać z telefonu, nawet bateria szybciej padnie, dźwięk klawiszy plus wibracja. Nie chodzi o stukanie palcami w ekran, tylko o dźwięk który telefony mają ustawiony, że na nich piszesz (klawiatura ekranowa)
@katolewak kumam ocb, też nie jestem wielkim fanem tego dźwięku ale tylko potwierdzasz tą odpowiedzią że jest to nic innego jak nerwica natręctw. Bo to wciąż błachostka.