Wpis z mikrobloga

@hofier: imo jak piszesz jakieś proste sortowania to jakiś vi albo emacs i gcc. Vs się przydaje jak duże projekty się robi. No i intelisense jest ok.
@hofier: Przy pisaniu takich prostych rzeczy to nawet nie zauważysz różnicy między kolejnymi wersjami VS. Tylko nie instaluj ultimate jak Ci niepotrzebne. Bo szkoda pamięci ;>
@MariuszM44: eeee to do mnie? Ja VS używam na codzień i nigdzie nie powiedziałem, że jest zły. Tylko nie widzę potrzeby uruchamiania i instalowania VS do pisania sortowania bąbelkowego....
@sw69: @hofier:

Cóż, za moich czasów było inaczej, ale moim zdaniem przyzwyczajanie studentów do profesjonalnych narzędzi wcale nie jest czymś złym. Ja teraz nie wyobrażam sobie używania czego innego niż VS. W szkole używaj VS, w domu czegoś prostszego jeżeli VS uważasz za zbyt ciężkie - to chyba będzie najlepsze rozwiązanie.

I zainstaluj sobie na razie Express, które jest o wiele lżejsze. Licencja na wersję Ultimate kosztuje ponad 14 tys.
@hofier: VS + ReSharper - to combo miażdży wszystkie IDE jakie kiedykolwiek powstały. No, chyba że wyszły ze stajni JetBrains.

Chociaż fakt, jest trochę ociężałe.