Wpis z mikrobloga

• 0
@10129: Nie mogę dokończyć przechodzenia Wiedźmina (wersja 4.00 więc bez opcji fsr) odkąd zmieniłem monitor 1080p na 1440p. Problem nawet nie jest w fps bo mam ich 70-80, ale i tak mi ścina obraz, coś jak tutaj: https://www.youtube.com/watch?v=YvD_DCp2Qhk
I kombinuje co z tym mogę zrobić bo mnie szlag powoli trafia. Obniżanie ustawień niby coś daje, ale to nadal są spore przycinki jak fpsy spadną do 50. Freesync włączony i też nie
  • Odpowiedz
  • 0
@10129: Właśnie czytam o tych shaderach. Dziwne tylko, że jedni z tym mają problem a inni nie. Ja nie miałem do czasu.
Mało pamięci na dysku? teraz mam wolne 92gb z 930gb (lexar nm620). Wcześniej miałem dużo więcej wolne a i tak był problem.

Jak na razie wyczyściłem "pamięć podręczną shaderów", włączyłem Wiedźmina i trochę pobiegałem po mapie (z 10 minut) i zwiedziłem parę lokacji żeby niby się te shadery załadowały.
  • Odpowiedz
chodziło mi, że karcie graficznej może brakuje do 1440p pamięci, zdaje się wiesiek nowy bardziej zasobożerny. a jak uruchomisz na starszym DX to tak samo?
@kerri:
  • Odpowiedz