Aktywne Wpisy
miku555 +241
Fenomenem jest dla mnie to, że praktycznie cała polska historia i kultura napisana jest z perspektywy bogatych elit.
Co oczywiście doprowadziło do ciekawego absurdu: współczesne społeczeństwo, które w zdecydowanej większości wywodzi się z chłopstwa, identyfikuje się obecnie z własnymi oprawcami i wyzyskiwaczami.
#antykapitalizm #historia #kultura #literatura #sztuka
Co oczywiście doprowadziło do ciekawego absurdu: współczesne społeczeństwo, które w zdecydowanej większości wywodzi się z chłopstwa, identyfikuje się obecnie z własnymi oprawcami i wyzyskiwaczami.
#antykapitalizm #historia #kultura #literatura #sztuka
pawelczixd +113
Goście mówią ze wschodnim akcentem.
Oboje dość ciemni, jeden ma brodę.
Jeden grozi pistoletem w czasie sprzeczki.
Przypuszczenia:
To UKRAINIEC! "JA oD poCZatkU moWiLem, zE beDA z NiMI proBlEMy"
Wykop:
Cała litania komentarzy pod artykułem z tytułem "UKRAINIEC z pistoletem". To samo na Facebooku.
Co się okaże:
Że był to Gruzin albo inny Azer, wtedy to już będzie nieistotne, ważne ze poszedł hejt na Ukrainę a wszystko tam w byłym ZSSR to jedno gówno.
#wroclaw #ukraina #wojna #konfederacja
https://gazetawroclawska.pl/mierzyl-z-broni-do-ludzi-mowil-ze-wschodnim-akcentem-dramatyczne-sceny-we-wroclawiu-zaczelo-sie-od-klotni-pod-sklepem/ar/c1-18105895
kolejną sprawą jest fakt, że ponad połowa Gruzinów w Polsce to albo Azerowie, albo zwykli Rosjanie bo w Gruzji handel papierami, paszportami wygląda tak jak w Polskich ambasadach w Afryce i Pakistanie. Przynosisz dolary i jesteś nasz. Potem prosta droga do Polski- kierunek Wrocław- Legnica, karta pobytu i życie jak w madrycie robisz to samo co robiłeś w swoich gównokrajach czyli kradniesz i szkodnikujesz.
Gruzini złapani w lato