@rivver: Testowy Catalyst(na stabilnym to samo miałem), Debian. Mam wrażenie, że nawet zwykłego wideo mi nie akceleruje (w mplayerze, czy vlc) - ale nie wiem jak to sprawdzić.
@anonim1133: Tu masz i w jakimś managerze pakietów tez sprawdzisz, że masz catalysta 12.6.
No ja bym próbował najnowszy driver ze strony AMD, ale tego nie zainstalujesz, bo wymaga xservera 1.13, a tego w repo już mieć nie będziesz. Nawet w experimentalu tego nie masz, zatem kiszka :P
60zl za brak reklam na Instagramie - kogoś #!$%@? xD Ja rozumiem te wszystkie opłaty za serwisy streamingowe itd, ale #!$%@? 60zl za jakiegos Instagrama, żeby sobie bez reklam posty i story oglądać? #instagram #facebook
@rivver: No jak nie? Tak w necie znalazłem, a 'software rendering' w sumie mnie w tym utwierdza.
@rivver: Takie cudo. To AMD BRAZOS E2-1800 jest ogólnie. Ale kurcze... jak by była akceleracja to by na pewno działąło płytnnie :(
No ja bym próbował najnowszy driver ze strony AMD, ale tego nie zainstalujesz, bo wymaga xservera 1.13, a tego w repo już mieć nie będziesz. Nawet w experimentalu tego nie masz, zatem kiszka :P
Chyba, że masz jaja i chcesz kompilować ;)
Ale wcale nie jest lepiej :(