Aktywne Wpisy
Soothsayer +28
opowiedzcie mi o swoich dzisiejszych sukcesach
kaczoor +280
W Gävle (miasto w Szwecji) istnieje ciekawa tradycja bożonarodzeniowa. Co roku budowana jest tam słomiana koza i...prawie każdego roku jest palona. Nie jest to planowane. To nielegalny akt wandalizmu, z wieloletnią tradycją. Za zniszczenie tej kozy grozi mandat i nawet pół roku więzienia (w 2021 roku 40-letni podpalacz tyle dostał). Miasto próbuje każdego roku chronić kozę, ale jak na razie podpalacze wygrywają. Na 59 kóz, tylko 18 przetrwało. Teren jest ogrodzony, strzeżony
Jak tymczasowo najlepiej zastąpić parapet zewnętrzny? Problem jest taki że musimy czekać na decyzję Pani konserwator odnośnie koloru parapetu, bo jest to kamienica. Czym tymczasowo najlepiej odizolować okno od spodu? Wieje nam trochę bez tego parapetu, a piankowanie tego nie jest najlepszym pomysłem bo później jest duży problem z usunięciem tej pianki spod okna w celu montażu parapetu. Wełna izolacyjna zda egzamin, czy słońce może uszkodzić wełnę tak samo jak uszkadza piankę?
Sam z niego korzystałęm, działa ładnie.
@mejteusz: powinni dać zaślepki otwarte dołem dla estetyki, upomnij się to ci dadzą i sam założysz, one kosztują grosze
Ma, niewiele niższe niż styropian.
Piana montażowa niskoprężna LOW EXPANSION