Aktywne Wpisy
DiscoPoloinfo +74
Czy WonerS naprawdę wydał fortunę na swój najnowszy look? 💸 Ceny jego ubrań zwalają z nóg! Jak myślicie, ile kosztowała cała stylizacja? 🤔
https://disco-polo.info/woners---najlepiej-ubrana-gwiazda-mlodego-pokolenia-sprawdz-luksusowe-marki-i-ceny-jego-stylizacji-opadna-wam-szczeki
https://disco-polo.info/woners---najlepiej-ubrana-gwiazda-mlodego-pokolenia-sprawdz-luksusowe-marki-i-ceny-jego-stylizacji-opadna-wam-szczeki
Iskaryota +426
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
Chciałem na lekarski, ale to raczej samookaleczenie i podpisanie cyrografu z samym diabłem - 6 lat studiów, 1 rok stażu i 4-6 lat specjalizacji, podczas której zarabiasz na poziomie gorszym niż pracownik Amazonu. Jeszcze to żonglowanie miejscami na specjalizacje przyprawia mnie o mdłości i wymioty.
Stoma natomiast wydaje się spoko - 5 lat studiów, 1 rok stazu i hello sektor prywatny bez bycia niewolnikiem tej żałosnej kliki lekarskiej i państwa. Nie zależysz od wynagrodzenia z tabelek, sam se ustalasz jak chcesz pracować.
Studia raczej też wydają się lżejsze niż sam lekarski - np. na stomie w Poznaniu anatomia jest 1x2h w tygodniu, podczas gdy na leku 2x2h w tygodniu.
Wiem, że to pracka uciążliwa dla pleców i kręgosłupa, ale powiedzmy, że jestem jako tako koksikiem i dam sobie radę w tej kwestii.
#lekarski #stomatologia
Komentarz usunięty przez autora
Komentarz usunięty przez autora
@JohnTravoltta: cringe, nadajesz sie na lekarza, ustawiles juz "future doctor" w bio na fb?
sam jesteś cringe
ty gej?
Kasa, cóż i po leku nawet będąc na specce nie jest tak źle. Ja jestem na specce po stomie, to też się nie wpasowuje w twoje wyobrażenia. Wiesz no, jak jesteś nastawiony tylko na kasę to idź na jakieś łatwiejsze studia, załóż swój biznes. Stoma to ciężka
„ Kasa, cóż i po leku nawet będąc na specce nie jest tak źle”
Rozwiniesz więcej na ten temat?:)
Dzięki z góry.
Nie ma co ukrywać, że znajomości zawsze są przydatne. I śmiem twierdzić, że nawet bardziej jako lekarz dentysta niż po lekarskim. Czemu? Właśnie przez prywatę. Mam kolegę, którego tata ma klinikę stomatologiczna generującą olbrzymie pieniądze i on to po nim przejmie. To jest poziom, którego żadna osoba bez pomocy rodziców, sporego wkładu własnego, nie osiągnie. Znajoma