Wpis z mikrobloga

@czapka_z_uszami: Boniek wstawił fragment wywiadu Wildsteina z Przyłebska gdzie ten przedstawia jak jako najwybitniejszego prawnika w Polsce (może nie dokładnie tak, ale taki przekaz) xD z podpisem co to za gość? Na co Czarnek wstawiając zdjęcie gdzie jest Boniek i Jaruzel rzucił że mu wyśle podręcznik do HiTu, no i poszło.

Generalnie dla mnie nie ma tu żadnej pozytywnej postaci.
Czarnek to gupi #!$%@? jakich mało, i wstawił kadr gdzie Boniek
Poza tym pisząc o nieznajomości Wildsteina sam robi z siebie debila.

@raster44:

Boniek udawał, że nie wie kim jest Wildstein

@itseracub:

Serio zakładacie, że każdy wie kim jest Wildstein? Rozumiem waszą pasję do oglądania telewizji i dziennikarzy, ale ona bynajmniej nie jest powszechna.
@Bover Tak. Myślę, że ludziom w wieku Bońka, mającym skłonności do komentowania bieżących i nie tylko wydarzeń politycznych wypadałoby pewne postaci ze świata polityki i mediów znać.
@Bover: nie, zdecydowanie nie każdy, podejrzewam, że większość moich rówieśników nie ma pojęcia o jego istnieniu, ale oni są niemal równolatkami. W 2005 lista Wildsteina była chyba najbardziej palącym hasłem roku, więc jeżeli ktokolwiek w wieku Bońka chce się wypowiadać na tematy zahaczające o politykę i twierdzi, że nie zna Wildsteina to nie powinien się wypowiadać bo jest kompletnym ignorantem.
jeżeli ktokolwiek w wieku Bońka chce się wypowiadać na tematy zahaczające o politykę i twierdzi, że nie zna Wildsteina to nie powinien się wypowiadać bo jest kompletnym ignorantem.

@raster44: Przecież Boniek tylko wyśmiał głupotę, którą palnął grzecznie wykonujący dziś partyjne rozkazy Wildstein na temat "autorytetu prawniczego" Przyłębskiej.

@itseracub: To co powiedział Wildstein było tak głupie, że nie potrzeba być ekspertem politycznym, by to wyśmiać. W dodatku w ogóle polityki nie
@Bover nie komentuję tego co powiedział Wildstein, tylko dziwię się, że były kopacz udający pseudo inteligenta zyskuje ogólny poklask podczas gdy tak naprawdę to on sam został w tej rozmowie pociśnięty.
@raster44: Mocne słowa, proponuję wyjdź pod kościół w niedzielę ze zdjęciem Wildsteina i zapytaj ludzi jak się nazywa ten typ (z twarzy mogą go znać akurat bo to gwiazda TVP), gwarantuję większość nie będzie miała pojęcia co to za typ. Zresztą niemal każdy wypowiada się na tematy zahaczające o politykę a nie wie kim jest Wildstein, więc wychodzi na to że też powinni się zamknąć i nie odzywać w kwestiach politycznych
W taki sposób, że między wierszami nazwał go ignorantem. Jak widać nie tylko on tego nie dostrzegł.

@itseracub: ale nie jest ignorantem, bo Wildstein to nie jest osoba znana. Przecież już ci to wyżej wytłumaczyłem :). Znaną osobą to jest Boniek.

Na koniec: Tak, wiem, widać: jesteś osobą tego typu, która nie może przyjąć do wiadomości że ktoś może wyśmiać choćby i nawet najohydniejszego partyjniaka, jeśli tylko to twoja ulubiona partia.
@itseracub: nie rozumiemy się, bo nie potrafisz zrozumieć że Boniek nie musi znać Wildsteina, który zresztą dziś jest nikim. A co do reszty, najwyraźniej musiałem trafić w sedno :)
@andrzej-roman: tu pewnie masz rację, często łapie się na tym że świat postrzegam przez jakąś tam swoją bańkę. Co do wypowiadania się, to inaczej, gadać może każdy do woli, ale już jeżeli ktoś chce robić to publicznie bez wstydu no to pewne nazwiska znać powinien. Gdyby ktoś chciał rozmawiać o polskiej piłce i nie znał np. Leszka Pisza to przez rozmówców nie będzie traktowany poważnie i o ile Wildsteina oceniam negatywnie
@itseracub: Kto kogo między słowami nazwał ignorantem? Że niby Czarnek? XD Chłopie coś takiego temu tucznikowi byś powiedział to za głowę by się złapał i zastanawiał czy go przypadkiem nie obraziłeś "kto to jest ten ignorant" XD
Wypowiedź Bońka "kim jest ten typ" można rozumieć także jako "to dziennikarz czy pochlebca partyjny", lecz Czarnek jako że nigdy nie był zbyt lotny to standardowo nie skumał...