Wpis z mikrobloga

@januszdoe: Wygląda względnie ok, jest nieźle, UI spójniejsze od poprzednika. Ale korzysta mi się z tego gorzej ze względu na to, co napisałem wyżej. No trochę jak wytapetowana panna, której cięzko się funcjonuje z nadmiaru tego całego makijażu.
@januszdoe: Przez niedopracowany Eksplorator plików, w którym karty zamiast pomóc, to mi przeszkadzają. W połączeniu z podgladem otwartych okien po najechaniu na ikonkę na pasku zadań (gdy jest ich dużo) robi się niezłe zamieszanie w przypadku samego eksploratora. Gdyby chociaż była opcja, która sprawia, że gdy otwierasz jakiś losowy folder z pulpitu i on dopina się do już otwartego (dopina się kolejna karta), to byłoby lepiej. W Win10 po zainstalowaniu Qttabbar
@Redux: widzisz, a jak dla mnie explorator w win11 w porównaniu do tego w win10 to niebo a ziemia. Jedynia rację mogę ci przyznać w tym, że nowy forlder powinien otwierać się w nowej karcie zamiast w nowym oknie.

Z domyslnymi aplikacjiami też nie mam tego problemu. Raz ustawione zachowują się cały czas tak samo.

No i to dowalone na 1/4 ekranu menu start, którego nie można pomniejszyć czy bardziej dostosować.Openshell
pracujesz na 20 calowym monitorze, że jest ono dla ciebie takie wielkie? xD

@januszdoe: 14 cali, taką ma matrycę mój laptop. :D Tutaj było spore. Ale na 24 cali lepiej. Ale przyznam się, że mało korzystalem z tego startu właśnie.

Mi całościowo podoba się w jaką stronę to idzie. Czuć spory powiew świeżości. Myślę (mam nadzieję), że doszlifują jeszcze tę windę, ale póki co...