Wpis z mikrobloga

@MatsB: Wydaje mi się, że państwo nie może sobie rozdawać tych zezwoleń komu popadnie za frajer. Musi je wprowadzać do obrotu na zasadach rynkowych - a coś koło połowy sprzedawanych kupują od niego nasze państwowe spółki energetyczne. I tak, z pomocą unijnych uprawnień, rząd dodatkowo opodatkowuje Polaków w rachunkach za prąd ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Natomiast problemem nie jest to, że sami sobie za nie płacimy -
  • Odpowiedz
  • 1
@odysjestem: a na koniec bohaterscy pisowcy zamrozili ceny energii za kolejne miliardy, bo te za sprzedaż praw zostały już przejedzone? A tak chciałem sobie przypomnieć.
  • Odpowiedz
  • 1
tylko bardziej to, że ta kasa miała w założeniu trafiać na rozwój energetyki, a trafia #!$%@?-wie-gdzie

@WaveCreator: i między innymi to miałem na myśli
  • Odpowiedz
@MatsB: A za granicą musieliśmy kupić uprawnień za ile mld więcej?
W tym chorym systemie własny rząd dyma nas na równi z UE.
I ta sytuacja z nową władzą nie bardzo się zmieni więc mam nadzieję że w przyszłości również będziesz punktował kolejne rządy skąd by nie były.
  • Odpowiedz
  • 1
mam nadzieję że w przyszłości również będziesz punktował kolejne rządy skąd by nie były

@przemyslaw-priemek: oczywiście, pluje sobie w brodę, że w 2015 głosowałem na adriana. Młody i głupi. Nigdy więcej nie podejmę pochopnej decyzji w takich sprawach.
  • Odpowiedz