Aktywne Wpisy
incar +737
Byłem na wschodzie słońca na śnieżce, piękny to był widok. Muszę to powtórzyć kiedyś. Na zdjęciu moment wschodu słońca.
#gory #sniezka #karkonosze #sudety
#gory #sniezka #karkonosze #sudety
Mam problem z kondycją w górach i zastanawiam się czy nie podejść do problemu w inny sposób. W górach przy wzniesieniach (np. jakieś podejścia na kamieniach) tętno mocno mi skacze i bardzo się męczę. Gdybym na codzień miał problem z chodzeniem to nie dziwiłoby mnie to, ale po płaskim terenie chodzę bardzo szybko i nigdy nie łapię zadyszki. Zastanawiam się, czy to może kwestia jakiejś grupy mięśni i powinienem nad czymś konkretnie
Nieco w innym temacie: ręce mi opadają, gdy słyszę emocjonalnych niedorostków, którzy czasami beztrosko i bezmyślnie oznajmiają, że chcieliby aby Polska zarządzana była przez zagraniczny ośrodek, na przykład Berlin. Po pierwsze, Niemcy są bardzo nacjonalistycznym krajem, na każdym poziomie i nie będą zainteresowani rozwojem tego regionu ponad pewien poziom. Po drugie, zrzeknięcie się znacznej części suwerenności będzie oznaczało, że nawet stosując demokratyczne narzędzia, będzie niezwykle trudno odsunąć niekorzystną dla Polaków władzę.
Spodobało się Wam wyautowanie PiSu z rządu, prawda? To teraz pomyślcie jakie szanse mielibyście, aby na szczeblu UE wyautować niemieckich, czy szwedzkich przygłupów, którzy doprowadzają Europę do katastrofy swoją polityką migracyjną albo odrzucających strategiczne inwestycje infrastrukturalne w Polsce. Nie mielibyście żadnych szans, konkurując z zaczadzonymi zachodnimi społeczeństwami.
#polska #uniaeuropejska #ue #migranci #imigracja #opinia #niepopularnaopinia